Bu məhsulları soyuducuda saxlamaq olmaz
Milli.az portalından əldə olunan məlumata əsasən, Icma.az xəbər verir.
Mütəxəssislər bəzi məhsulların soyuducuda saxlanmasının onların dadını, quruluşunu və qida dəyərini mənfi təsirə məruz qoyduğunu bildirirlər.
Milli.Az bildirir ki, pomidor soyuducuda saxlanıldıqda dadını itirir və tez yumşalır. Kartof soyuq mühitdə nişastasını şəkərə çevirərək dadını dəyişdirir. Soğan isə rütubətli mühitdə tez yumşalır və kiflənir. Çörəyin soyuducuda saxlanması da onun tez qurumasına səbəb olur.
Bundan başqa, banan, avokado və tropik meyvələr soyuqda tez qaralır və yetişmə prosesi dayanır. Zeytun yağı və bal isə aşağı temperaturda bərkiyir və keyfiyyətini itirir.
Qeyd edək ki, mütəxəssislər bu məhsulların otaq temperaturunda, günəş işığından uzaq və havadar şəraitdə saxlanmasını tövsiyə edirlər.
Milli.Az
Baxış sayı:80
Bu xəbər 10 Avqust 2025 01:13 mənbədən arxivləşdirilmişdir



Daxil ol
Xəbərlər
Hava
Maqnit qasırğaları
Namaz təqvimi
Qiymətli metallar
Valyuta konvertoru
Kredit Kalkulyatoru
Kriptovalyuta
Bürclər
Sual - Cavab
İnternet sürətini yoxla
Azərbaycan Radiosu
Azərbaycan televiziyası
Haqqımızda
Əlaqə
TDSMedia © 2025 Bütün hüquqlar qorunur







Günün ən çox oxunanları



















