Mədəaltı vəzi problemi olanlar oxusun! Həftədə bir dəfə yeyin
Icma.az, News24 saytından verilən məlumata əsaslanaraq xəbər yayır.
Sovet dövründə ən çox hazırlanan sadə tərəvəz şorbası bu gün də sağlamlıq üçün faydalı sayılır.
News24.az xəbər verir ki, bu şorba yüngül və həzm üçün rahatdlr. Onu xüsusən iltihab problemləri olanlara tövsiyə edirlər.
Reseptə görə, yerkökü incə doğranır, kartofla balqabaq kub şəklində kəsilir və kələm xırdalanır. Tərəvəzlər 1,5 litr suda qaynadılır, üzərinə dəfnə yarpağı əlavə edilir. Ayrı-ayrılıqda soğan və sarımsaq bitki yağında qızılı rəng alana qədər qızardılır və şorbaya qarışdırılır.
Təxminən 20 dəqiqə bişdikdən sonra üzərunə göyərti, ədviyyatlar və limon suyu əlavə edilir. Süfrəyə verilərkən üzərinə az miqdarda xama da qoyulur.
Mütəxəssislərin fikrincə, bu şorbanın bir üstünlüyü də onun az yağlı olmasıdır. Bu pəhriz yeməyinin müntəzəm istifadəsi həzmi yaxşılaşdırmaqla yanaşı bədəni vitamin və minerallarla təmin edir.
Əks göstəriş olmadığı halda şorbanın həftədə bir neçə dəfə qida rasionunuza daxil edilməsi tövsiyə olunur.
Aqil Qarayev


