Mətbəxdə işlədilən bezlər təhlükə saçır Nə etmək lazımdır?
Olke.az-dan alınan məlumata görə, Icma.az bildirir Mətbəxdə işlədilən bezlər təhlükə saçır Nə etmək lazımdır?.
Mətbəx təmizliyi gündəlik həyatımızda mühüm rol oynasa da, bəzi gigiyenik vərdişlər düşündüyümüzdən daha təhlükəli ola bilər. Xüsusilə, istifadə etdiyimiz nəm bezlər bakteriyaların yayılması üçün ideal bir mühit yaradır.
Ölkə.az xəbər verir ki, araşdırmalar musluğun üstünə asılan nəm bezlərin bakteriyaların sürətlə çoxalmasına səbəb olduğunu göstərir. Bezlər, təmizlədiyimiz səthlərdəki yağ, kir və yemək qalıqlarını içlərinə çəkərək, E. Coli kimi sağlamlıq üçün təhlükəli bakteriyaların inkişafına şərait yaradır.
Təhlükəsiz İstifadə Üsulları
Mütəxəssislər mətbəxdəki bezlərin istifadəsindən sonra bu addımları tövsiyə edir:
Bezi sıxın: İstifadədən sonra artıq suyu sıxıb çıxarın.
Açıq havada qurudun: Bezi havadar bir yerdə asaraq qurudun, musluğun üzərinə qoymaqdan çəkinin.
Mikrodalğada təmizləmə: Nəm bezi mikrodalğalı sobada 30 saniyə qızdırmaq, bakteriyaların məhv edilməsi üçün effektiv üsullardan biridir.
Araşdırma Nəticələri
Mauritius Universiteti tərəfindən aparılan bir araşdırmada, bir ay ərzində 100 mətbəx bezindən götürülən nümunələrin təhlili aparılıb. Nəticələrə görə:
Hər iki bezdən biri potensial təhlükəli patojen bakteriyalar daşıyır.
Hər üç nümunədən biri isə ciddi bağırsaq infeksiyalarına səbəb ola biləcək E. Coli bakteriyasına malikdir.
Bu nəticələr mətbəx təmizliyində diqqətli olmağın vacibliyini bir daha ortaya qoyur. Gündəlik həyatda belə xırda gigiyenik detalların sağlamlığımız üçün önəmli rol oynadığını unutmayaq.
