Mütəxəssisdən xəbərdarlıq: Süfrənizdən çörəyi əskik etməyin
Bakivaxti saytından verilən məlumata əsasən, Icma.az məlumatı açıqlayır.
"Yoluxucu xəstəliklərin tez-tez rast gəlindiyi qış aylarında karbohidratların diyetdən çıxarılması ediləcək ən əhəmiyyətli qidalanma səhvlərindən biridir".
Bakıvaxtı.az xəbər verir ki, bunu türkiyəli qidalanma və pəhriz mütəxəssisi Nur Ecem Baydı Özman deyib.
Onun sözlərinə görə, immunitet sistemi hüceyrələri müxtəlif dövrlərdə prioritet olaraq fərqli makronutrient qruplarından istifadə edə bilər ki, bu səbəblə bütün makronutrient qruplarını nizamlı və balanslı şəkildə istehlak etmək vacibdir.
Nəzərə çatdırıb ki, çəki nəzarəti və ya digər səbəblərdən çörək və makaron kimi karbohidratlı qidalardan qaçınmaq böyük səhvdir. Çünki bu davranış ilkin enerji mənbəyi olan karbohidratların çatışmazlığına səbəb olur və immunitet sisteminə mənfi təsir göstərə bilər.
"Türk xalqının ən mühüm enerji mənbəyi və əsas qidası çörəkdir. Bədənimiz çörək də daxil olmaqla karbohidratlı qida qrupunu istehlak edərək sürətlə enerjiyə çevirə bilir. Əgər karbohidrat istehlakından çəkinməyinizi tələb edən bir xəstəliyiniz yoxdursa, həddindən artıq olmamaq şərti ilə balanslı qidalanma üçün süfrənizdən çörəyi əskik etməyin".
Mina Mikayılova
Bu mövzuda digər xəbərlər:
Baxış sayı:125
Bu xəbər 18 Fevral 2025 09:43 mənbədən arxivləşdirilmişdir



Daxil ol
Online Xəbərlər
Xəbərlər
Hava
Maqnit qasırğaları
Namaz təqvimi
Kalori kalkulyatoru
Qiymətli metallar
Valyuta konvertoru
Kredit Kalkulyatoru
Kriptovalyuta
Bürclər
Sual - Cavab
İnternet sürətini yoxla
Azərbaycan Radiosu
Azərbaycan televiziyası
Haqqımızda
TDSMedia © 2025 Bütün hüquqlar qorunur







Günün ən çox oxunanları



















