“Nə üçün balığı qatıqla yemək olmaz?” Səbəbi bilindi
Icma.az, Olke.az portalına istinadən məlumatı açıqlayır.
“Nə üçün balığı qatıqla yemək olmaz?” sualının cavabı yəqin ki, sizə də maraqlıdır.
Ölkə.Az “haber7”yə istinadla xəbər verir ki, çoxları balıq və qatıq birlikdəyeyildikdə qida zəhərlənməsinə səbəb olacağını düşünür. Balıqla qatığın xüsusilə mədə və bağırsaq sağlamlığına mənfi təsir göstərdiyi deyilir.
Bəs doğrudan da belədirmi?
Balıqla qatıq yeməyin zəhərlənməyə səbəb olduğuna dair elmi sübut yoxdur.
Bu iki qidanı birlikdə yemək mədənin pH səviyyəsinə təsir edə bilər. Balıqda həzm olunması çətin olan zülallar var, qatıq isə turşu rolunu oynaya bilər. Yəni bu ikili mədə turşuluğunu daha da artıra bilər.
Sadəcə olaraq balığın təzə olduğundan əmin olmalısınız. Dondurulmuş balıq alırsınızsa, son istifadə tarixinə diqqət yetirin.
Eynilə, qatıq yeyərkən son istifadə tarixinə nəzər salmaq lazımdır.
Balığın bayat olub-olmadığını anlamaq üçün onun qəlpələrinin və gözlərinin parlaq olduğundan əmin olun.
Billurə
Baxış sayı:138
Bu xəbər 25 Noyabr 2024 11:58 mənbədən arxivləşdirilmişdir



Daxil ol
Xəbərlər
Hava
Maqnit qasırğaları
Namaz təqvimi
Qiymətli metallar
Valyuta konvertoru
Kredit Kalkulyatoru
Kriptovalyuta
Bürclər
Sual - Cavab
İnternet sürətini yoxla
Azərbaycan Radiosu
Azərbaycan televiziyası
Haqqımızda
Əlaqə
TDSMedia © 2025 Bütün hüquqlar qorunur







Günün ən çox oxunanları



















