Niyə 50 yaşdan yuxarı insanlar turş çörək yeməlidirlər?
Sia Az portalından alınan məlumata görə, Icma.az xəbər verir.
Hər gün turş mayalı çörək yemək 50 yaşdan yuxarı insanlar üçün gözlənilməz sağlamlıq təsirləri ola bilər.
SİA-nın əldə etdiyi məlumata görə, bu barədə Healthdigest.com yazır.
...Bədəniniz qocalmağa başladıqca, orqanlarınız və immunitet sisteminiz yüksək qan təzyiqi, 2-ci tip diabet, artrit və yüksək xolesterol kimi xroniki xəstəliklərə daha həssas ola bilər.
Bu, nəşrdə deyilir.
Qeyd olunur ki, 50 yaşdan yuxarı insanlar üçün idmanla məşğul olmaq, kifayət qədər yuxu almaq, stress səviyyəsinə nəzarət etmək və sağlam qidalanma vacibdir.
...O cümlədən turş maya çörəyi kimi qıcqırdılmış qidalar bədəninizi yaşa bağlı xəstəliklərdən qorumağa kömək edə bilər. Bir dilim turş maya çörəyinin tərkibində 100 kalori, 3 qram protein və cəmi 1 qram yağ var.
Turşu çörəyin tərkibində çoxlu şəkər yoxdur, lakin qan şəkərinin səviyyəsini idarə etməyə kömək edən qram lif var. “Nutrients” jurnalının 2019-cu il araşdırmasına görə, belə çörəklərdə olan birləşmələr yaşlandıqca sağlamlığı dəstəkləyə bilən antioksidant, antihipertenziv və antidiyabetik xüsusiyyətlərə malikdir.
Həmçinin, “Aging Clinical and Experimental Research” jurnalının 2019-cu il redaksiyasına görə, turş maya çörəyi ürək xəstəliyi və diabet riskini azalda bilən Aralıq dənizi pəhrizinin tərkib hissəsidir.
Nazlı Almuradova
Bu mövzuda digər xəbərlər:
Baxış sayı:78
Bu xəbər 19 Noyabr 2024 23:05 mənbədən arxivləşdirilmişdir



Daxil ol
Online Xəbərlər
Xəbərlər
Hava
Maqnit qasırğaları
Namaz təqvimi
Kalori kalkulyatoru
Qiymətli metallar
Valyuta konvertoru
Kredit Kalkulyatoru
Kriptovalyuta
Bürclər
Sual - Cavab
İnternet sürətini yoxla
Azərbaycan Radiosu
Azərbaycan televiziyası
Haqqımızda
TDSMedia © 2025 Bütün hüquqlar qorunur







Günün ən çox oxunanları



















