Payızda yağlı yeməkləri artırın Həkim
Icma.az bildirir, Medicina portalına istinadən.
Yağlı qidalar, o cümlədən donuz yağı,quyruq, soyuq havalar başlayanda payızda yeyilməlidir.
“Medicina” xəbər verir ki, endokrinoloq Aleksey Kalinçevin sözlərinə görə, bu qidalar daha çox toxluq hissi verir və termogenezi təşviq edir”.
Həkim həmçinin yağlı süd məhsulları yeməyi məsləhət görüb.
Əgər artıq çəkidən əziyyət çəkmirsinizsə, nahar və şam yeməyində heyvan zülalı ilə yanaşı mürəkkəb karbohidratlar və az miqdarda kərə yağı və ya bitki yağı olmalıdır. Artıq çəkidən əziyyət çəkirsinizsə, saat 17:00-dan sonra karbohidratlardan və yağlardan çəkinin; Özünüzü zülal və tərəvəzlə məhdudlaşdırmaq daha yaxşıdır.
Bundan əlavə, həkim bədənin payızda vitaminlərə ehtiyacı olduğunu vurğuladı.
"Xüsusilə kifayət qədər D vitamini qəbuluna diqqət yetirməyi məsləhət görürəm. Orta gündəlik doza 5000-10000 BV-dir".
Aygün Musayeva
Bu mövzuda digər xəbərlər:
Baxış sayı:49
Bu xəbər 22 Noyabr 2025 22:13 mənbədən arxivləşdirilmişdir



Daxil ol
Online Xəbərlər
Xəbərlər
Hava
Maqnit qasırğaları
Namaz təqvimi
Kalori kalkulyatoru
Qiymətli metallar
Valyuta konvertoru
Kredit Kalkulyatoru
Kriptovalyuta
Bürclər
Sual - Cavab
İnternet sürətini yoxla
Azərbaycan Radiosu
Azərbaycan televiziyası
Haqqımızda
TDSMedia © 2025 Bütün hüquqlar qorunur







Günün ən çox oxunanları



















