Qətiyyən iki dəfə QIZDIRMAYIN: Ən məşhur yeməkdir
Lent az saytından verilən məlumata əsasən, Icma.az məlumatı açıqlayır.
Həyatın müasir tempi bizi vaxta qənaət etməyə məcbur edir, buna görə də bir çoxları bir neçə gün ərzində yemək hazırlamağı və lazım olduqda yenidən qızdırmağı daha rahat hesab edir.
Lent.az xarici mətbuata istinadla yenidən qızdırılması zərərli olan qidanı təqdim edir:
Niyə düyünü iki dəfə qızdırmamalısınız?
Tərkibində düyü olan qidaların yenidən qızdırılması asanlıqla qida zəhərlənməsinə səbəb ola bilər. Bundan əlavə, bişmiş düyü düzgün saxlanmalıdır və bunun səbəbi budur. Fakt budur ki, xam düyü taxıllarında zəhərli maddələr buraxa bilər. Yüksək temperaturda bişirildikdə belə bu bakteriyaların sporları yaşaya bilir. Bişmiş düyü otaq temperaturunda uzun müddət saxlanılarsa, bakteriyalar aktiv şəkildə çoxalmağa başlayır və onların toksinləri qida zəhərlənməsinə səbəb ola bilər.
Bakteriyasının törətdiyi zəhərlənmənin mümkün əlamətləri hansılardır?
Bunlara ürəkbulanma, qusma, ishal və başgicəllənmə daxildir və simptomlar korlanmış məhsulu istehlak etdikdən, bir neçə saat sonra bilinir. Belə risklərin qarşısını almaq üçün bir neçə qaydaya riayət etmək tövsiyə olunur.
Hazırlanmış düyü və ya yeməyi +5°C temperaturda soyuducuda saxlayın. Yalnız bir dəfə qızdırın. Əgər düyü qabının təzəliyinə əmin deyilsinizsə, sonradan problem yaşamamaq üçün onu ümumiyyətlə yeməmək daha yaxşıdır.
Bu mövzuda digər xəbərlər:
Baxış sayı:129
Bu xəbər 15 Yanvar 2025 18:12 mənbədən arxivləşdirilmişdir



Daxil ol
Online Xəbərlər
Xəbərlər
Hava
Maqnit qasırğaları
Namaz təqvimi
Kalori kalkulyatoru
Qiymətli metallar
Valyuta konvertoru
Kredit Kalkulyatoru
Kriptovalyuta
Bürclər
Sual - Cavab
İnternet sürətini yoxla
Azərbaycan Radiosu
Azərbaycan televiziyası
Haqqımızda
TDSMedia © 2025 Bütün hüquqlar qorunur







Günün ən çox oxunanları



















