Reyhanın ağı da, qarası da...
Icma.az, Xalq qazeti saytından verilən məlumata əsaslanaraq xəbər yayır.
Ölkəmizdə reyhanın ağ (yaşıl) və qara (bənövşəyi) deyilən 2 növü mövcuddur. Reyhan zəngin antioksidant tərkibi və güclü bioloji xüsusiyyətləri ilə sağlamlıq üçün çox faydalıdır: Onun xərçəngə qarşı mübarizədə dəstəkçi rolu məlumdur.
Tərkibindəki flavonoidlər, polifenollar və antosiyaninlər bədəndəki sərbəst radikalları zərərsizləşdirərək hüceyrə zədələnməsinin qarşısını alır. Xüsusilə, onun iltihab əleyhinə təsiri xərçəng hüceyrələrinin yaranma və yayılma riskini azaldır.
Reyhanın tərkibində olan maddələr bəzi xərçəng növlərinə qarşı qoruyucu təsir göstərə bilər. Məsələn, bağırsaq, dəri və döş xərçəngi kimi xəstəliklər buna aiddir. Antioksidant xüsusiyyətləri insanda immuniteti gücləndirir, bədəni toksinlərdən təmizləyir və sağlam hüceyrə funksiyalarını dəstəkləyir.
Reyhanı göyərti kimi yemək, salatlarda istifadə etmək, kompotunu hazırlayıb içmək də mümkündür. Amma ən məsləhətlisi onu başqa qatqısız və çiy yeməkdir.
Z.HÜSEYNLİ
XQ
Bu mövzuda digər xəbərlər:
Baxış sayı:109
Bu xəbər 14 Dekabr 2024 10:42 mənbədən arxivləşdirilmişdir



Daxil ol
Online Xəbərlər
Xəbərlər
Hava
Maqnit qasırğaları
Namaz təqvimi
Kalori kalkulyatoru
Qiymətli metallar
Valyuta konvertoru
Kredit Kalkulyatoru
Kriptovalyuta
Bürclər
Sual - Cavab
İnternet sürətini yoxla
Azərbaycan Radiosu
Azərbaycan televiziyası
Haqqımızda
TDSMedia © 2025 Bütün hüquqlar qorunur







Günün ən çox oxunanları



















