Rusiyalı endokrinoloq: Kolbasa müntəzəm yeyildikdə xərçəng riskini artırır
Icma.az bildirir, Oxu.az saytına əsaslanaraq.
"Kolbasa məhsulları xərçəng riskini artırır".
Oxu.Az xəbər verir ki, bu barədə aif.ru saytına rusiyalı diyetoloq və endokrinoloq Anton Polyakov məlumat verib.
"Ümumdünya Səhiyyə Təşkilatı uzun müddətdir ki, kolbasa məhsullarını sağlamlıq üçün risk yaradan məhsullar qrupuna daxil edib. Yəni əgər siz müntəzəm olaraq kolbasa yeyirsinizsə, xərçəng xəstəliyinə tutulma riski artır", - Polyakov bildirib.
Həkim daha sağlam alternativ olaraq kolbasanı mal dili ilə əvəz etməyi məsləhət görüb.
Bu mövzuda digər xəbərlər:"Kolbasa xərçəng riskini artırır"
10 Sentyabr 2025 08:39
Kolbasa şəkərli diabet riskini ARTIRIR
09 İyul 2025 10:30
Bu kolbasa və sosislər xərçəng, ürək damar, böyrək xəstəliyi riskini artırır Qida ekspertindən XƏBƏRDARLIQ
12 Fevral 2025 16:00
Kolbasa və sosiskalar xərçəng yaradır
10 Sentyabr 2025 10:43
Kolbasa bu xəstəliklərin yaranma riskini ARTIRIR
01 Avqust 2025 08:35
Baxış sayı:81
Bu xəbər 10 Sentyabr 2025 05:21 mənbədən arxivləşdirilmişdir



Daxil ol
Xəbərlər
Hava
Maqnit qasırğaları
Namaz təqvimi
Qiymətli metallar
Valyuta konvertoru
Kredit Kalkulyatoru
Kriptovalyuta
Bürclər
Sual - Cavab
İnternet sürətini yoxla
Azərbaycan Radiosu
Azərbaycan televiziyası
Haqqımızda
TDSMedia © 2025 Bütün hüquqlar qorunur







Günün ən çox oxunanları



















