Rusiyalı endokrinoloq: Kolbasa müntəzəm yeyildikdə xərçəng riskini artırır
Icma.az bildirir, Oxu.az saytına əsaslanaraq.
"Kolbasa məhsulları xərçəng riskini artırır".
Oxu.Az xəbər verir ki, bu barədə aif.ru saytına rusiyalı diyetoloq və endokrinoloq Anton Polyakov məlumat verib.
"Ümumdünya Səhiyyə Təşkilatı uzun müddətdir ki, kolbasa məhsullarını sağlamlıq üçün risk yaradan məhsullar qrupuna daxil edib. Yəni əgər siz müntəzəm olaraq kolbasa yeyirsinizsə, xərçəng xəstəliyinə tutulma riski artır", - Polyakov bildirib.
Həkim daha sağlam alternativ olaraq kolbasanı mal dili ilə əvəz etməyi məsləhət görüb.

"Kolbasa xərçəng riskini artırır"
10 Sentyabr 2025 08:39
Kolbasa şəkərli diabet riskini ARTIRIR
09 İyul 2025 10:30
Bu kolbasa və sosislər xərçəng, ürək damar, böyrək xəstəliyi riskini artırır Qida ekspertindən XƏBƏRDARLIQ
12 Fevral 2025 16:00
Kolbasa bu xəstəliklərin yaranma riskini ARTIRIR
01 Avqust 2025 08:35
Kolbasa xərçəng yaradır Həkim SOS verdi
02 Yanvar 2025 11:00

