Şəkər xəstələrinə XƏBƏRDARLIQ: Bu çörəklərdən uzaq OLUN
Bizim media saytından alınan məlumata görə, Icma.az bildirir.
“Çörək qan şəkərinin səviyyəsinə təsir göstərir”.
Bizim.Media xəbər verir ki, bu sözləri diyetoloq və qastroenteroloq Aleksandra Razarenova “Radio 1”ə müsahibəsində bildirib.
“Çörək şəkərin səviyyəsini artıran karbohidratlar kateqoriyasına aiddir. Ancaq burada hər şey unun növündən asılıdır. Əgər çörək premium undan hazırlanıbsa, onun tərkibində karbohidratların səviyyəsi yüksək olacaq. Lakin tam taxıl unundan hazırlanmış çörəklərin tərkibi liflərlə zəngindir. Bu, qanda şəkərin səviyyəsini stabilləşdirir”, deyə diyetoloq bildirib.
Mütəxəssis əlavə edib ki, premium undan hazırlanan çörək həzmə birbaşa təsir edir və qaz əmələ gəlməsinə, diskomfort və xoşagəlməz ağrılara səbəb ola bilər:
"Bir insanın mədə-ezofagial xəstəliyi varsa, təzə çörək reflüksün inkişaf ehtimalını artıracaq".
Bizim.Media
Bu mövzuda digər xəbərlər:
Baxış sayı:68
Bu xəbər 19 Fevral 2025 16:38 mənbədən arxivləşdirilmişdir



Daxil ol
Online Xəbərlər
Xəbərlər
Hava
Maqnit qasırğaları
Namaz təqvimi
Kalori kalkulyatoru
Qiymətli metallar
Valyuta konvertoru
Kredit Kalkulyatoru
Kriptovalyuta
Bürclər
Sual - Cavab
İnternet sürətini yoxla
Azərbaycan Radiosu
Azərbaycan televiziyası
Haqqımızda
TDSMedia © 2025 Bütün hüquqlar qorunur







Günün ən çox oxunanları



















