Sobasız xırçıldayan kartof RESEPTİ
Lent az saytından verilən məlumata əsasən, Icma.az məlumatı açıqlayır.
Fransanın məşhur Le Cordon Bleu kulinariya akademiyasının məzunu Poppi O'Tul soba istifadə etmədən dadlı və xırçıldayan kartof hazırlamaq üçün fritöz (hava qızdırıcısı) ilə çox sadə resept paylaşdı.
Lent.az xarici mediaya istinadla həmin resepti tədqim edir.
Onun sözlərinə görə, fritöz sobaya nisbətən daha sürətli və daha sağlam üsuldur, çünki ənənəvi qızartmadan fərqli olaraq çox az yağ tələb edir.
Hazırlanma qaydası
Tərkibi
Kartof
Bitki yağı (zeytun yağı da olar)
Duz
İstəyə görə: doğranmış cəfəri, parmezan pendiri, trüf yağı
Addım-addım hazırlanma
Kartofu yuyun və hər birini 10 kiçik kub formasında doğrayın. Bir qaba tökün, üzərinə yağ və duz əlavə edib yaxşıca qarışdırın ki, bütün parçalar yağla örtülsün.
Kartofu fritözə yerləşdirin və 180°C temperaturda 20 dəqiqə bişirin. Daha sonra temperaturu 190°C-yə qaldırın və əlavə 10 dəqiqə bişirin. Hazır olduqdan sonra çıxarın və üzərinə cəfəri səpin. İstəsəniz, bir az parmezan pendiri və trüf yağı da əlavə edə bilərsiniz.
Nəticə
Xırçıldayan, içi yumşaq və çox dadlı kartof kubikləri – sobasız və az yağla!
Əlavə tövsiyə
Dadını daha da artırmaq üçün rozmarin, qara bibər, paprika və ya sarımsaq tozu kimi ədviyyatlar əlavə edə bilərsiniz. Bu resept uşaqlar və sağlam qidalanmağa üstünlük verənlər üçün idealdır.
Digər faydalı reseptlər
Sobada, multivarkada və tavada hazırlanmış doldurulmuş kabaklar – həm yüngül, həm də doyurucu ailə yeməyidir. Ev üsulu ilə hazırlanan gürcü qozlu salatı – yay mövsümü üçün əla alternativdir.


