Soyuq qış günündə bu şorba içinizi isidəcək: Sizi uşaqlığınıza qaytaracaq ləzzət
Turkstan.az-dan alınan məlumatlara görə, Icma.az xəbər verir Soyuq qış günündə bu şorba içinizi isidəcək: Sizi uşaqlığınıza qaytaracaq ləzzət.
Soyuq gündə bir kasa isti toyuq şorbasından daha yaxşı nə ola bilər?
Turkustan.az sizə həmin resepti təqdim edir.Bu, nəinki dadlı, həm də sağlam, gücü bərpa edən bir yeməkdir. Bu şorba xəstəlik zamanı əvəzolunmazdır və həzmi normallaşdırmağa kömək edir.
Dadlı şorbanın əsas sirri maddələrin düzgün seçilməsidir. Bərk buğdadan hazırlanmış vermeşeli istifadə etmək daha yaxşıdır: onun tərkibində daha çox lif və karbohidratlar var, buna görə də formasını itirmir və qatılaşmır.
Tərkibi:
Toyuq filesi - 400 q
Yerkökü - 1 əd.
Soğan - 1 əd.
Buğda vermeşeli - 100 q
Dəfnə yarpağı - 1 əd.
qara bibər noxudları - 4 əd.
Duz - ağız dadınıza uyğun
Göyərtilər - bəzək üçün
Addım-addım resept
Toyuq filesini yuyun və 2 litr soyuq su ilə qaynadın.
Qaynayarkən kəfini yığın, bulyon şəffaf olsun.
Soyulmuş yerkökü (bütün), iki hissəyə kəsilmiş soğan, dəfnə yarpağı, bibər noxudları və duz əlavə edin.
Orta istilikdə təxminən 50 dəqiqə bişirin.
Əti çıxarın, bulyonu süzün, təmiz bir qazana tökün və qaynadın.
Soğanı çıxarın və yerkökü və toyuq ətini kiçik parçalara ayırın.
Qaynayan bulyona vermeşeli əlavə edin və 5-7 dəqiqə bişirin.
Doğranmış toyuq filesi və yerkökünu qazana əlavə edin.
Süfrəyə verməmişdən öncə üzərinə göyərti səpin.
Mükəmməl dad üçün məsləhətlər
Şorbanıza zəngin bir dad əlavə etmək istəyirsiniz? Bişirməzdən əvvəl toyuq filesini yüngülcə qızardın.
Daha dərin bir ləzzət üçün toyuğun filedən başqa hissələrini istifadə edin.
Doyurucu şorbaları xoşlayırsınız? Bişirmə bitməzdən 15 dəqiqə əvvəl bir neçə doğranmış kartof əlavə edin.
Sadə inqrediyentlər və hazırlanma asanlığı bu şorbanı ailə naharları üçün əsl tapıntı halına gətirir. Nuş olsun!
Aytən Yaşar/ Turkustan.az
![see](https://icma.az/template/assets/label.png)
![see](https://icma.az/template/assets/see.png)