Ürək üçün ən faydalı QİDALAR
Icma.az xəbər verir, Bizim media saytına əsaslanaraq.
Kalium və maqnezium, eləcə də omeqa-3 yağ turşuları ürək sağlamlığının qorunmasında mühüm rol oynayır.
Bizim.Media xəbər verir ki, terapevt Oksana Pivovarova pəhrizinizə daxil edilməli olan əsas qidaları izah edib.
Mütəxəssisin fikrincə, kalium miokard distrofiyasına qarşı etibarlı qorunma təmin edir. Ərik, banan, çiyələk, qarağat, qoz-fındıq, qaraciyər və yağ tərkibi 1%-dən çox olmayan süd məhsulları kalium ehtiyatlarını doldurmağa kömək edə bilər. Bununla belə, həkim insanları diqqətli olmağa çağırıb ki, bəzi meyvələrin tərkibində çoxlu şəkər var ki, bu da artıqlaması ilə ürək xəstəliyi olan xəstələr üçün zərərlidir.
İkinci ən vacib element maqneziumdur. Maqnezium mənbələrinə paxlalılar, yerkökü, çiyələk, avokado, həmçinin qarabaşaq yarması, yulaf ezmesi və buğda taxılları daxildir.
"Omeqa-3 yağ turşuları ürək əzələlərinin mübadiləsində xüsusi rol oynayır. Onlar yığılma funksiyasını yaxşılaşdırır və "pis" xolesterinin səviyyəsini azaldır", - Pivovarova qeyd edib.
O, omeqa-3-ün əsas mənbəyi kimi qızılbalıq, tuna və zeytun yağını göstərib. Ətlər arasında yağsız növlərə üstünlük verilməlidir: mal əti, (dana əti ) və toyuq, həmişə dəri və dərialtı yağları çıxarır.
Həkimin fikrincə, ədviyyatlar mülayim şəkildə istifadə edilməlidir, çünki onlar ürək-damar sisteminə mənfi təsir göstərə bilər. (e-saglam.az)
Bizim.Media
Baxış sayı:98
Bu xəbər 14 Noyabr 2025 02:36 mənbədən arxivləşdirilmişdir



Daxil ol
Xəbərlər
Hava
Maqnit qasırğaları
Namaz təqvimi
Qiymətli metallar
Valyuta konvertoru
Kredit Kalkulyatoru
Kriptovalyuta
Bürclər
Sual - Cavab
İnternet sürətini yoxla
Azərbaycan Radiosu
Azərbaycan televiziyası
Haqqımızda
Əlaqə
TDSMedia © 2025 Bütün hüquqlar qorunur







Günün ən çox oxunanları


















