Xərçəng yaradan qidalar: Həkim siyahı verdi
Icma.az, Cebheinfo portalına istinadən məlumat yayır.
Pis qidalanma sağlamlığa zərərlidir. Rusiyalı onkoloq Yelizaveta Vasilyeva xəbərdarlıq edib ki, bəzi məhsullar müntəzəm olaraq istehlak edildikdə bağırsaq xərçəngi və mədə-bağırsaq traktının (GİT) digər problemlərinin inkişaf riskini artıra bilər.
“Cebheinfo.az” bu barədə “UtroNews”-ə istinadən yazır.
Həkim qeyd edib ki, təhlükəli məhsullara “fast food”, xüsusilə hamburqerlər, həmçinin kolbasa, ət konservləri, mayonez sousları və tərkibində trans yağlar olan piroqlar daxildir.
Vasilyeva soyuducunu zərərli məhsullardan təmizləməyi məsləhət görür. Onun sözlərinə görə, tətildən sonra pəhrizi normallaşdırmağa başlamağa dəyər:
“Yağlı və şirin qidaları istisna etmək, pəhrizinizə taxıl və göyərti əlavə etmək daha yaxşıdır. O, D və B vitaminləri olan qidalara diqqət yetirməyi məsləhət görürəm”.
Xəzər
“Cebheinfo.az”
Problemlərinizi bizə yazın, şahidi olduğunuz hadisələri çəkib göndərin
Bu mövzuda digər xəbərlər:
Baxış sayı:122
Bu xəbər 17 Yanvar 2025 17:46 mənbədən arxivləşdirilmişdir



Daxil ol
Online Xəbərlər
Xəbərlər
Hava
Maqnit qasırğaları
Namaz təqvimi
Kalori kalkulyatoru
Qiymətli metallar
Valyuta konvertoru
Kredit Kalkulyatoru
Kriptovalyuta
Bürclər
Sual - Cavab
İnternet sürətini yoxla
Azərbaycan Radiosu
Azərbaycan televiziyası
Haqqımızda
TDSMedia © 2025 Bütün hüquqlar qorunur







Günün ən çox oxunanları



















