Xərçəng yaradan qidalar: Həkim siyahı verdi
Pis qidalanma sağlamlığa zərərlidir. Rusiyalı onkoloq Yelizaveta Vasilyeva xəbərdarlıq edib ki, bəzi məhsullar müntəzəm olaraq istehlak edildikdə bağırsaq xərçəngi və mədə-bağırsaq traktının (GİT) digər problemlərinin inkişaf riskini artıra bilər.
“Cebheinfo.az” bu barədə “UtroNews”-ə istinadən yazır.
Həkim qeyd edib ki, təhlükəli məhsullara “fast food”, xüsusilə hamburqerlər, həmçinin kolbasa, ət konservləri, mayonez sousları və tərkibində trans yağlar olan piroqlar daxildir.
Vasilyeva soyuducunu zərərli məhsullardan təmizləməyi məsləhət görür. Onun sözlərinə görə, tətildən sonra pəhrizi normallaşdırmağa başlamağa dəyər:
“Yağlı və şirin qidaları istisna etmək, pəhrizinizə taxıl və göyərti əlavə etmək daha yaxşıdır. O, D və B vitaminləri olan qidalara diqqət yetirməyi məsləhət görürəm”.
Xəzər
“Cebheinfo.az”
Problemlərinizi bizə yazın, şahidi olduğunuz hadisələri çəkib göndərin