Xərçəngin inkişafına təkan verən məhsullar bunlardır
News24 saytından verilən məlumata əsasən, Icma.az məlumatı açıqlayır.
“Korlanmış qidalardan istifadə xərçəngə səbəb ola bilər”.
News24.az xəbər verir ki, bunu qidalanma üzrə mütəxəssis Svetlana Qertle-Zaqorskaya açıqlamasında bildirib.
“Əgər yağda və ya qoz-fındıqda xoşagəlməz qoxu və dad varsa, bu, məhsulun kimyəvi dəyişikliyə məruz qaldığına və sağlamlıq üçün potensial təhlükəli hala gəldiyinə işarədir. Piylərin xarab olması oksigenin, işığın, nəmin və istiliyin təsiri altında baş verən piylərin oksidləşməsi prosesidir. Oksidləşmə nəticəsində orqanizmdə sərbəst radikallar əmələ gəlir, hüceyrələri məhv edir ağır xəstəliklərə düçar olur”, – deyə o bildirib.
“Korlanmış qidaların qəbulu zəhərlənməyə səbəb ola bilər. Köhnə qidaların tərkibində ürəkbulanma, qusma, ishal, baş ağrısı və digər xoşagəlməz simptomlara səbəb ola bilən zəhərli maddələr var. Onlar həm də allergik reaksiyalara və xroniki xəstəliklərə səbəb ola bilər. Dominant qidaların davamlı istehlakı xərçəng, ürək-damar və qaraciyər xəstəlikləri kimi xroniki xəstəliklərə səbəb ola bilər”, – Gertle-Zagorskaya deyib.\\editor.az
Bu mövzuda digər xəbərlər:
Baxış sayı:151
Bu xəbər 13 Fevral 2025 03:30 mənbədən arxivləşdirilmişdir



Daxil ol
Online Xəbərlər
Xəbərlər
Hava
Maqnit qasırğaları
Namaz təqvimi
Kalori kalkulyatoru
Qiymətli metallar
Valyuta konvertoru
Kredit Kalkulyatoru
Kriptovalyuta
Bürclər
Sual - Cavab
İnternet sürətini yoxla
Azərbaycan Radiosu
Azərbaycan televiziyası
Haqqımızda
TDSMedia © 2025 Bütün hüquqlar qorunur







Günün ən çox oxunanları



















