Xərçəngin inkişafına təkan verən məhsullar bunlardır
News24-dan verilən məlumata əsasən, Icma.az xəbər verir Xərçəngin inkişafına təkan verən məhsullar bunlardır.
“Korlanmış qidalardan istifadə xərçəngə səbəb ola bilər”.
News24.az xəbər verir ki, bunu qidalanma üzrə mütəxəssis Svetlana Qertle-Zaqorskaya açıqlamasında bildirib.
“Əgər yağda və ya qoz-fındıqda xoşagəlməz qoxu və dad varsa, bu, məhsulun kimyəvi dəyişikliyə məruz qaldığına və sağlamlıq üçün potensial təhlükəli hala gəldiyinə işarədir. Piylərin xarab olması oksigenin, işığın, nəmin və istiliyin təsiri altında baş verən piylərin oksidləşməsi prosesidir. Oksidləşmə nəticəsində orqanizmdə sərbəst radikallar əmələ gəlir, hüceyrələri məhv edir ağır xəstəliklərə düçar olur”, – deyə o bildirib.
“Korlanmış qidaların qəbulu zəhərlənməyə səbəb ola bilər. Köhnə qidaların tərkibində ürəkbulanma, qusma, ishal, baş ağrısı və digər xoşagəlməz simptomlara səbəb ola bilən zəhərli maddələr var. Onlar həm də allergik reaksiyalara və xroniki xəstəliklərə səbəb ola bilər. Dominant qidaların davamlı istehlakı xərçəng, ürək-damar və qaraciyər xəstəlikləri kimi xroniki xəstəliklərə səbəb ola bilər”, – Gertle-Zagorskaya deyib.\\editor.az
![see](https://icma.az/template/assets/label.png)
![see](https://icma.az/template/assets/see.png)