Azərbaycanlı aşpaz dünya kulinariya çempionatında ilk üçlükdə yer aldı
Xalqcebhesi saytından verilən məlumata görə, Icma.az xəbər verir.
Fransanın Nant şəhərindəki “Parc des Expositions” sərgi mərkəzində keçirilən “Serbotel” beynəlxalq sərgisi çərçivəsində Fransız mətbəxinin ən yaxşı yeməyi üzrə Dünya Kuboku baş tutub.
Yarışda iştirakçılar XVII əsrə aid klassik fransız yeməyi — "bœuf bourguignon" (Burgundiya tərzində bişmiş ət yeməyi) hazırlamalı idilər.
Azərbaycanı yarışda Fransadakı Pol Bokyuz İnstitutunun məzunu Bəhar Ağamalova təmsil edib. O, Azərbaycan mətbəxinin zəngin ənənələrini fransız kulinariyası ilə birləşdirərək ikinci yerə layiq görülüb.
1-ci yer — Braziliya
2-ci yer — Azərbaycan
3-cü yer — Fransa
Münsiflər heyəti — “Mişelin ulduzlu” və “Fransanın Ən Yaxşı Ustası” titullarına sahib doqquz tanınmış aşpazdan ibarət olub və Ağamalovanın Azərbaycan motivləri ilə təqdim etdiyi versiyanı yüksək qiymətləndirib.
Cavid
Bu mövzuda digər xəbərlər:
Baxış sayı:95
Bu xəbər 24 Oktyabr 2025 10:24 mənbədən arxivləşdirilmişdir



Daxil ol
Xəbərlər
Hava
Maqnit qasırğaları
Namaz təqvimi
Qiymətli metallar
Valyuta konvertoru
Kredit Kalkulyatoru
Kriptovalyuta
Bürclər
Sual - Cavab
İnternet sürətini yoxla
Azərbaycan Radiosu
Azərbaycan televiziyası
Haqqımızda
TDSMedia © 2025 Bütün hüquqlar qorunur







Günün ən çox oxunanları



















