Bananı soyuducuda saxlamaq olarmı? Mütəxəssislər açıqladı
Icma.az, News24 portalından verilən məlumatlara əsaslanaraq xəbər verir.
Banan düzgün saxlansa, daha uzun müddət dadlı qalacaq.
News24.az Medianews.az-a istinadən xəbər verir ki, bu barədə “Zest Food Service” şirkətinin mütəxəssisləri danışıb.
Mütəxəssislərin fikrincə, bananı başqa meyvələrlə birlikdə qabda saxlamaq olmaz. Onlar bunu yer çatışmazlığı səbəbindən bananın buraxdığı etilen qazının yığılması ilə izah ediblər. Buna görə də meyvə tez xarab olmağa başlayır.
Onların fikirincə, yaşıl bananların daha tez yetişməsini istəyirsinizsə, onları avokado, şaftalı, gavalı, manqo – etilenə həssas olan meyvələrin yanında saxlamaq lazımdır.
Mütəxəssislər onu da izah ediblər ki, bananların mükəmməl saxlanması üçün onları streç və ya folqa ilə bükmək lazımdır. Əgər bananlarda artıq qəhvəyi ləkələr yaranıbsa, onlar soyuducuda saxlanılmalıdır.
Ekspertlər qeyd ediblər ki, soyuducu bananı möhkəm və ətirli saxlayacaq. Qabıq qarala bilər, amma meyvənin içi açıq qalacaq. Beləliklə, beş-yeddi gün ərzində yeməli olacaq.
Onlar həmçinin xəbərdarlıq ediblər ki, yaşıl bananları dondurmaq proses meyvəni faktura və daddan məhrum edəcək.
Baxış sayı:161
Bu xəbər 29 Noyabr 2024 00:43 mənbədən arxivləşdirilmişdir



Daxil ol
Online Xəbərlər
Xəbərlər
Hava
Maqnit qasırğaları
Namaz təqvimi
Kalori kalkulyatoru
Qiymətli metallar
Valyuta konvertoru
Kredit Kalkulyatoru
Kriptovalyuta
Bürclər
Sual - Cavab
İnternet sürətini yoxla
Azərbaycan Radiosu
Azərbaycan televiziyası
Haqqımızda
Əlaqə
TDSMedia © 2025 Bütün hüquqlar qorunur







Günün ən çox oxunanları



















