Beynimizin təbii dəstəkçiləri qoz, fındıq, paxlalı bitkilər və...
Saglamolun portalından əldə olunan məlumata əsasən, Icma.az xəbər verir.
Alzeihmer və demensiya kimi beyin xəstəliklərinin dünyada tüğyan etdiyi bir vaxtda beynimizi gənc yaşlarından təbii üsullarla necə qorumalıq?
Effektiv beyin funksiyasını təmin etmək, yaddaşı, əhval-ruhiyyəni və konsentrasiyanı qorumaq üçün B vitaminləri ilə zəngin qidaları daxil etmək vacibdir.
Bunlara qəhvəyi düyü, noxud, mərci, yulaf, lobya kimi paxlalı bitkilər, toyuq, balıq, yağsız mal əti, yumurta, süd məhsulları, tünd yaşıl yarpaqlı tərəvəzlər, qoz-fındıq, balqabaq toxumu, kimi məhsullar daxildir.
Bundan əlavə, beyin yaşlanmadan qorunmaq üçün E vitamini tələb edir; qoz-fındıq və toxumlarda, bitki yağlarında, avokadoda və ispanaqda olur.
"Omeqa-3 yağ turşuları, antioksidantlar və xolin beyin sağlamlığı üçün vacibdir. Omeqa-3 yağ turşuları yağlı balıqlarda (somon, sardina), çia və kətan toxumunda tapıla bilər.
Saglamolun.Az
Bu mövzuda digər xəbərlər:
Baxış sayı:88
Bu xəbər 29 Mart 2025 12:50 mənbədən arxivləşdirilmişdir



Daxil ol
Online Xəbərlər
Xəbərlər
Hava
Maqnit qasırğaları
Namaz təqvimi
Kalori kalkulyatoru
Qiymətli metallar
Valyuta konvertoru
Kredit Kalkulyatoru
Kriptovalyuta
Bürclər
Sual - Cavab
İnternet sürətini yoxla
Azərbaycan Radiosu
Azərbaycan televiziyası
Haqqımızda
TDSMedia © 2025 Bütün hüquqlar qorunur







Günün ən çox oxunanları



















