Bizi uzunömürlü edən MƏHSULLAR
Icma.az, Saglamolun saytından verilən məlumata əsaslanaraq xəbər yayır.
ABŞ-ın Klivlend Klinikasının bir qrup elm adamı araşdırma aparıb və bitki tərkibli məhsulların uzunömürlülüyə təsir edən cəhətləri də daxil olmaqla, faydalı xüsusiyyətlərə sahib olduğu qənaətinə gəlib.
Saglamolun.az publika.az-a istinadla xəbər verir ki, siyahıya zərərli maddələri bədəndən atmaq qabiliyyətinə sahib yarmalar, göyərtilər, kələm, brokkoli, turp kimi tərəvəzlər daxildir. Bu məhsullar bədxassəli şişlərin inkişaf riskini və erkən ölümün başlamasını əhəmiyyətli dərəcədə azaldır.
Həkimlərin sözlərinə görə, brokkoli, Brüssel və gül kələmi, İsveçrə qarğıdalısı, şalqam və vasabi ən faydalı məhsullardır. Maksimum effekt əldə etmək üçün gün ərzində beş porsiya tərəvəz yeməlisiniz.
Həmçinin qanda şəkər və xolesterini tənzimləyən, təzyiqi normallaşdırmağa yardım edən paxlalılar (lobya, mərci, noxud) da uzunömürlülərin qidası sayılır. Yağlar arasında təbii zeytun yağı sağlamlığımız üçün çox faydalıdır.
Saglamolun.Az
Bu mövzuda digər xəbərlər:
Baxış sayı:154
Bu xəbər 16 Noyabr 2024 00:28 mənbədən arxivləşdirilmişdir



Daxil ol
Xəbərlər
Hava
Maqnit qasırğaları
Namaz təqvimi
Qiymətli metallar
Valyuta konvertoru
Kredit Kalkulyatoru
Kriptovalyuta
Bürclər
Sual - Cavab
İnternet sürətini yoxla
Azərbaycan Radiosu
Azərbaycan televiziyası
Haqqımızda
TDSMedia © 2025 Bütün hüquqlar qorunur







Günün ən çox oxunanları



















