Bu çörək növləri zərərlidir Xəbərdarlıq
Medicina saytından alınan məlumatlara görə, Icma.az xəbər verir.
Çörək miqdarından və növündən, eləcə də fərdin xüsusiyyətlərindən asılı olaraq, həm faydalı, həm də zərərli ola bilər.
Medicina.az xəbər verir ki, həkim diyetoloqun fikrincə, norma miqdarında tam taxıl, mayasız və ya qara çörək orqanizm üçün faydalıdır. Bu cür məhsullar faydalı bağırsaq mikroflorasını qidalandıran, yüksək xolesterol və qan şəkəri səviyyəsinin qarşısını alan lif mənbəyidir.
"100 qram tam taxıl və qara çörək gündəlik tövsiyə olunan lif qəbulunun təxminən 20-25 faizini ehtiva edir."
Mütəxəssis sağlam qara çörəyin yalnız çovdar unundan hazırlandığını vurğulayıb. Çovdar çörəyi bağırsaqlar və sinir sistemi üçün ən sağlam çörəklərdən biridir.
Eyni zamanda, həkim müəyyən növ çörəyin təhlükələri barədə xəbərdarlıq etdi.
Məsələn, tərkibində çox az lif olan ağ buğda çörəyi qan şəkərinin kəskin artmasına səbəb ola bilər. Yüksək qlisemik indeksə malik qidalar olduğundan, xüsusilə acqarına və ya çox miqdarda istehlak edildikdə, qarın piylənməsinə səbəb ola bilər.
"Sənaye çörəyi adətən çox duzlu olur”.
Mütəxəssis həmçinin xatırlatdı ki, hər kəs çovdar çörəyi yeyə bilməz. Müəyyən mədə-bağırsaq xəstəlikləri olan insanlar və kiçik uşaqlar üçün zərərlidir.
Aygün Musayeva
Bu mövzuda digər xəbərlər:
Baxış sayı:61
Bu xəbər 22 Dekabr 2025 19:43 mənbədən arxivləşdirilmişdir



Daxil ol
Online Xəbərlər
Xəbərlər
Hava
Maqnit qasırğaları
Namaz təqvimi
Kalori kalkulyatoru
Qiymətli metallar
Valyuta konvertoru
Kredit Kalkulyatoru
Kriptovalyuta
Bürclər
Sual - Cavab
İnternet sürətini yoxla
Azərbaycan Radiosu
Azərbaycan televiziyası
Haqqımızda
TDSMedia © 2025 Bütün hüquqlar qorunur







Günün ən çox oxunanları



















