Bu məhsullar beyində trombların qarşısını alır
Icma.az bildirir, Saglamolun saytına əsaslanaraq.
Danimarka alimləri aşkar ediblər ki, yağlı süd məhsulları (kərə yağı, pendir, qaymaq, xama və s.) beyində trombların əmələ gəlməsinin riskini azaldır.
Saglamolun.az Rusiya KİV-lərinə istinadla bildirir ki, Orxus Universitetinin alimləri illər ərzində yaşı 50-64 arası olan 57 min insanın sağlamlıq göstəriciləri və qidalanmasına nəzarət edirdilər. Bu müddət ərzində 2 min insan insult keçirib, 1800 insanın beynində tromblar əmələ gəlib.
Araşdırma göstərib ki, yağlı süd məhsullarını gündəlik istehlak edən insanlar arasında beyində trombların əmələ gəlməsi riski bu məhsulları yeməyənlərlə müqayisədə 20% daha azdır.
Alimlərin fikrinə görə, bunun səbəblərinindən biri süd məhsullarının bağırsaq mikroflorasının yaxşılaşdırılmasıdır. Bağırsaq mikroflorası beyinin sağlamlığı və fəaliyyətinə böyük təsir edir.
Saglamolun.Az
Bu mövzuda digər xəbərlər:
Baxış sayı:63
Bu xəbər 15 Noyabr 2024 16:13 mənbədən arxivləşdirilmişdir



Daxil ol
Online Xəbərlər
Xəbərlər
Hava
Maqnit qasırğaları
Namaz təqvimi
Kalori kalkulyatoru
Qiymətli metallar
Valyuta konvertoru
Kredit Kalkulyatoru
Kriptovalyuta
Bürclər
Sual - Cavab
İnternet sürətini yoxla
Azərbaycan Radiosu
Azərbaycan televiziyası
Haqqımızda
TDSMedia © 2025 Bütün hüquqlar qorunur







Günün ən çox oxunanları



















