Bu məhsullardan ev şəraitində hazırlanmış konservlər çox təhlükəlidir
Icma.az, Baku.ws saytından verilən məlumata əsaslanaraq xəbər yayır.
Göbələklər evdə hazırlanan konservlər üçün ən təhlükəli məhsullardan biri hesab olunur, çünki məhz onlarla ən çox zəhərlənmə halları baş verir.
BAKU.WS xəbər verir ki, bu barədə "Radio 1"ə verdiyi müsahibədə dietoloq Natalya Pavlyuk xəbərdarlıq edib.
"Ən çox rast gəldiyim zəhərlənmələr məhz göbələklərlə bağlıdır. Statistikaya görə də bu təsdiqlənir: göbələklər ağır zəhərlənmə hallarının sayına görə birincidir, o cümlədən duzlanmış formada da," – deyə mütəxəssis bildirib.
Onun sözlərinə görə, təhlükə ondadır ki, göbələklər torpaqdan zərərli maddələri asanlıqla udurlar, həmçinin zəhərli növlərlə qarışdırmaq da çox asandır.
Pavlyukun sözlərinə görə, göbələklərdən ev şəraitində konserv və ya duzlu hazırlayarkən xüsusi ehtiyatlı olmaq lazımdır. Əgər məhsulun keyfiyyətinə azacıq da şübhə varsa, duzlama və ya konservləşdirmədən imtina etmək daha doğru olardı.
Bu mövzuda digər xəbərlər:
Baxış sayı:34
Bu xəbər 24 Oktyabr 2025 22:12 mənbədən arxivləşdirilmişdir



Daxil ol
Xəbərlər
Hava
Maqnit qasırğaları
Namaz təqvimi
Qiymətli metallar
Valyuta konvertoru
Kredit Kalkulyatoru
Kriptovalyuta
Bürclər
Sual - Cavab
İnternet sürətini yoxla
Azərbaycan Radiosu
Azərbaycan televiziyası
Haqqımızda
TDSMedia © 2025 Bütün hüquqlar qorunur







Günün ən çox oxunanları



















