Bu qidaları əsla soyuducuda saxlamayın!
Icma.az bildirir, Turkstan.az saytına əsaslanaraq.
Qidalanma mütəxəssisi, Kataloniya Açıq Universitetinin Tibb Elmləri Departamentinin professoru Amparo Qamero bəzi qidaları soyuducuda saxlamamağa çağırıb, çünki soyuqda onların dadı pisləşir.
Turkustan.az xəbər verir ki, Gameronun fikrincə, sarımsaq soyuqda tez cücərdiyi üçün onu soyuducuda saxlamaq məsləhət görülmür. Sarımsağın ömrünü uzatmaq üçün soyulmuş zeytun yağına batırıb möhkəm bağlanmış şüşə qabda saxlamaq olar. Onlar həmçinin dondurulmuş, bütöv və ya dilimlənmiş ola bilər”, - deyə qidalanma mütəxəssisi izah edib.
Bundan əlavə, mütəxəssis çörəyi soyuducuda saxlamamağı tövsiyə edib, çünki soyuqda o dadını və quruluşunu itirir, şokolad isə kəskin temperatur dəyişikliyi səbəbindən toxumasını dəyişir. Gamero onu da qeyd edib ki, yetişməmiş bananları soyuducuya qoysanız, bərk və dadsız ola bilər. Nəhayət, qəhvə soyuducuda saxlanılmamalıdır: o, nəmliyi udur və aromasını və dadını itirir.
Aytən Yaşar/ Turkustan.az
Bu mövzuda digər xəbərlər:
Baxış sayı:145
Bu xəbər 22 Noyabr 2024 10:22 mənbədən arxivləşdirilmişdir



Daxil ol
Online Xəbərlər
Xəbərlər
Hava
Maqnit qasırğaları
Namaz təqvimi
Kalori kalkulyatoru
Qiymətli metallar
Valyuta konvertoru
Kredit Kalkulyatoru
Kriptovalyuta
Bürclər
Sual - Cavab
İnternet sürətini yoxla
Azərbaycan Radiosu
Azərbaycan televiziyası
Haqqımızda
TDSMedia © 2025 Bütün hüquqlar qorunur







Günün ən çox oxunanları



















