Bu şirə xəstəliklərin dərmanıdır HƏKİM
Cebheinfo saytına istinadən Icma.az xəbər verir.
Ağcaqayın şirəsi bir çox ölkədə, o cümlədən Rusiyada məşhur içkidir.
Tərkibində çoxlu vitaminlər olduğuna və uzun qışdan sonra bədəni dəstəkləməyə qadir olduğuna inanılır.
“Cebheinfo.az” yazır ki, dietoloq Yelena Solomatina bunun doğru olub-olmadığını qiymətləndirib.
“Bizim əcdadlarımız bir vaxtlar özlərini yalnız xalq təbabəti ilə müalicə edirdilər”, - deyən mütəxəssis qeyd edib ki, ağcaqayın şirəsi xüsusilə yaz aylarında, vitaminlərin olmadığı vaxtlarda məşhur olub.
"Əlbəttə ki, bu şərbət bədəni dəstəkləyir. Əsasən tərkibində C vitamini olduğu üçün. İmmunitet sistemi, dəmirin yaxşı mənimsənilməsi və birləşdirici toxumanın əmələ gəlməsi üçün lazımdır", - Solomatina izah edib.
Onun sözlərinə görə, ağcaqayın şirəsinin tərkibində çoxlu kalium olduğu üçün sidikqovucu təsir göstərir. Tərkibində maqnezium da olduğu üçün insanı qismən sakitləşdirir və təzyiqi aşağı salır.
Bundan əlavə, şirənin tərkibində kalsium, karotenoidlər və dəmir var.
Ancaq ümumiyyətlə, belə bir içkinin faydaları bir qədər şişirdilmişdir. "Bu, mahiyyət etibarı ilə şirin sudur. Tərkibində saxaroza, fruktoza və qlükoza olduğu üçün şirindir", - deyə həkim əlavə edib. Lakin o, xəbərdarlıq edib ki, ağcaqayın ekoloji cəhətdən təmiz yerdə bitməsi şərtdir.
Solomatina qeyd edib ki, ağcaqayın şirəsi tez xarab olur və onu yığılan gün içmək məsləhətdir.
Xəzər
“Cebheinfo.az”


