Buna görə pendir iki günə xarab olur
Icma.az xəbər verir, News24 saytına əsaslanaraq.
Biz səhər yeməyinin ulduzu olan pendiri uzun illərdir ki, yanlış saxlayırıq. Mütəxəssislər pendiri necə düzgün saxlamağı izah ediblər.
News24.az bildirir ki, pendiri hava keçirməyən qablarda və torbalarda saxlamaq və duzlu sudan uzaq saxlamaq pendirin xarici quruluşunun qurumasına səbəb olur və onun dad və qoxusunda dəyişikliklər baş verə bilər. Pendirin alındıqdan bir neçə gün sonra atılmasına səbəb olan bu səhvin təkrarlanmaması üçün pendirin düzgün saxlanma üsullarını bilmək lazımdır.
Mütəxəssislər bildirirlər ki, ağ pendirin uzun müddət təzə qalması üçün duzlu suda saxlanmalıdır. Duzlu suda konservləşdirilmiş pendirin şüşə qabda və soyuducuda saxlanması da tövsiyə olunur. Əgər duzlu su yoxdursa, içməli suya az miqdarda duz əlavə etməklə təbii alternativ yarada bilərsiniz.
Pendir saxlamaq üçün başqa bir məsləhət çedar pendiri kimi sərt pendirlər üçün tövsiyə olunur. Mütəxəssislər bildirirlər ki, kaşar pendiri kimi pendirləri birbaşa plastik qablarda saxlamaq əvəzinə, mumlu kağıza büküb soyuducuda kilidli torbada saxlamaq lazımdır.
Zəhraxanım Şeydayeva
Bu mövzuda digər xəbərlər:
Baxış sayı:159
Bu xəbər 25 Mart 2025 04:39 mənbədən arxivləşdirilmişdir



Daxil ol
Xəbərlər
Hava
Maqnit qasırğaları
Namaz təqvimi
Qiymətli metallar
Valyuta konvertoru
Kredit Kalkulyatoru
Kriptovalyuta
Bürclər
Sual - Cavab
İnternet sürətini yoxla
Azərbaycan Radiosu
Azərbaycan televiziyası
Haqqımızda
TDSMedia © 2025 Bütün hüquqlar qorunur







Günün ən çox oxunanları



















