Çiy ət yeməyin təhlükələri
Icma.az, Redaktor.az saytına istinadən bildirir.
Bir çox insanlar restoranlarda çiy ət və ya balıq yeməklərinə üstünlük verir, lakin bu qidalar ehtiyatla seçilməlidir.
Redaktor.az xəbər veirir ki, bu haqda terapevt Olqa Suxareva "Teleqram" kanalında xəbərdarlıq edib.
Həkimin sözlərinə görə, belə yeməklərin təhlükəsizliyinə 100 faiz əmin olmaq mümkün deyil. Burada söhbət təkcə E.coli, salmonella və listerioz kimi bağırsaq infeksiyalarından deyil, həm də parazitlərlə yoluxma riskindən gedir.
Mütəxəssis qeyd edib ki, çiy qırmızı balıq yeməkləri daha az risk daşıyır. Buna baxmayaraq, yalnız sanitar qaydalara əməl edən etibarlı restoranlarda seçim etmək vacibdir. Çiy ət yeməkləri isə daha şübhəli hesab olunur, çünki bu halda parazit qurdlarla yoluxma ehtimalı da artır.
Aytəkin TOFİQQIZI
Bu mövzuda digər xəbərlər:
Baxış sayı:118
Bu xəbər 21 Avqust 2025 13:22 mənbədən arxivləşdirilmişdir



Daxil ol
Online Xəbərlər
Xəbərlər
Hava
Maqnit qasırğaları
Namaz təqvimi
Kalori kalkulyatoru
Qiymətli metallar
Valyuta konvertoru
Kredit Kalkulyatoru
Kriptovalyuta
Bürclər
Sual - Cavab
İnternet sürətini yoxla
Azərbaycan Radiosu
Azərbaycan televiziyası
Haqqımızda
TDSMedia © 2025 Bütün hüquqlar qorunur







Günün ən çox oxunanları



















