Damarlarda trombları yaradan MƏHSULLAR
Saglamolun saytından alınan məlumatlara görə, Icma.az xəbər verir.
Qanın qatı olması çox təhlükəli haldır. Bu damarlarda trombların (qan laxtaları) əmələ gəlməsinin riskini artırır.
Tromblar “saat bomba”sı kimidir – istənilən vaxt damarın divarından qopa və qan axını ilə “səyahət”ə başlaya bilər. Əgər belə tromb nazik damara düşərsə, damar bağlana bilər ki, bu da infarkt, insult, qanqrena kimi ağır fəsadlara səbəb olur.
Bəzi qida məhsullarının həddindən çox miqdarda istehlakı qanı qatılaşdıraraq damarlarda trombların əmələ gəlməsinə səbəb olur.
Saglamolun.az kp.ru-ya istinadla bildirir ki, tibb elmlər doktoru həkim-terapevt Pavel Moçalov belə məhsulların adlarını açıqlayıb:
- şəkər və şirniyyatlar. Bu məhsullar qanı qatılaşdırır və həmçinin damarlarda iltihab yaradır.
- spirtli içkilər
- şirin qazlı içkilər
- marqarin
- hisə verilmiş qidalar (hisə verilmiş ət, balıq, kolbasa və s.)
- yağlı ət növləri
- heyvan içalatı (qaraciyər, beyin, böyrəklər)
Həkimin sözlərinə görə, əksinə qanı duruldan və trombların qarşısını alan məhsullar bunlardır:
- balıq
- zeytun yağı
- sarımsaq
- zəncəfil
- alma sirkəsi
- acı bibər
Tromblardan qorunmaq üçün həmçinin kifayət miqdarda su içmək lazımdır. Bu orta hesabla 1 l-dir.
Saglamolun.Az
Bu mövzuda digər xəbərlər:
Baxış sayı:128
Bu xəbər 16 Noyabr 2024 04:02 mənbədən arxivləşdirilmişdir



Daxil ol
Online Xəbərlər
Xəbərlər
Hava
Maqnit qasırğaları
Namaz təqvimi
Kalori kalkulyatoru
Qiymətli metallar
Valyuta konvertoru
Kredit Kalkulyatoru
Kriptovalyuta
Bürclər
Sual - Cavab
İnternet sürətini yoxla
Azərbaycan Radiosu
Azərbaycan televiziyası
Haqqımızda
TDSMedia © 2025 Bütün hüquqlar qorunur







Günün ən çox oxunanları



















