Dolma bişirərkən üzərinə niyə boşqab qoyulur?
Medicina saytından alınan məlumatlara görə, Icma.az xəbər verir.
Mətbəximizin vazkeçilməz ləzzətlərindən biri olan yarpaq dolması təkcə dadı ilə deyil, bişirmə üsulu ilə də diqqət çəkir.
Medicina.az xəbər verir ki, üzüm yarpaqlarının bişirilərkən üzərinə boşqab qoyulmasının əsas səbəbi onların qopub açılmamasıdır.
Boşqab ağırlığı dolmaların sabit, eyni qalmasını təmin edir, formasını qoruyur və içlik parçalanmasının qarşısını alır.

Boşqab istifadə etmək yalnız dolmalara görə deyil, həm də buxarın qazanın içərisində bərabər paylanmasına kömək edir. Bu, bütün dolmaların bərabər şəkildə bişirilməsini təmin edir.
Aygün
Medicina.az
Baxış sayı:129
Bu xəbər 15 May 2025 09:00 mənbədən arxivləşdirilmişdir



Daxil ol
Online Xəbərlər
Xəbərlər
Hava
Maqnit qasırğaları
Namaz təqvimi
Kalori kalkulyatoru
Qiymətli metallar
Valyuta konvertoru
Kredit Kalkulyatoru
Kriptovalyuta
Bürclər
Sual - Cavab
İnternet sürətini yoxla
Azərbaycan Radiosu
Azərbaycan televiziyası
Haqqımızda
Əlaqə
TDSMedia © 2025 Bütün hüquqlar qorunur







Günün ən çox oxunanları



















