Düyü ilə qətiyyən yeyilməyəcək məhsullar
Lent az portalından alınan məlumata görə, Icma.az xəbər verir.
Dietoloqlar xəbərdarlıq edir ki, düyünün bəzi məhsullarla birlikdə qəbulu həzm problemlərinə səbəb ola bilər.
Lent.az bununla bağlı məlumatları təqdim edir:
Düyü ilə nəyi qarışdırmaq olmaz – sağlamlığınıza zərər verə bilərsiniz Bəzi məhsullar var ki, onları düyü ilə birlikdə yemək sağlamlıq üçün təhlükəlidir. Bu, bəzən hətta təəccüblü ola bilər.
Nə ilə qarışdırmaq olmaz?
Ət ilə
– Sağlam qidalanma üzrə mütəxəssislər düyünü ətlə birlikdə yeməməyi tövsiyə edirlər.
– Ənənəvi plov dadlı olsa da, bu qarışım bağırsaq problemlərinə səbəb ola bilər.
– Qeyd olunur ki, düyü toyuq əti də daxil olmaqla bütün ət növləri ilə pis uyğunlaşır.
Çiy çuğundur, badımcan, rəndələnmiş turp və ya xren, kartof püresi, bişmiş gül kələmi
– Bu məhsullar düyü ilə birlikdə şişkinlik, qaz, və digər həzm narahatlıqları yarada bilər.
Düyü ilə nəyi yemək olar?
Ən yaxşı uyğunlaşan məhsullar bunlardır:
Dəniz məhsulları
Balıq
Dəniz yosunları
Göbələklər (məsələn, plovda əti göbələklə əvəz edə bilərsiniz – həm dadlı, həm də sağlamdır)
Qurudulmuş meyvələr
Bundan əlavə, düyü aşağıdakı tərəvəzlərlə də yaxşı uyğunlaşır:
Kabak (zucchini)
Yaşıl noxud
Soğan
Yerkökü
Xiyar
Brokoli
Bu səbəbdən, salat və ya tərəvəz yeməkləri hazırlayarkən məhz bu məhsullardan istifadə edin – həm ləzzətli, həm faydalı olacaq.


