Düzgün dəmlənməyən çay insanı öldürər HƏKİM
Cebheinfo saytından verilən məlumata əsasən, Icma.az məlumatı açıqlayır.
“Çay düzgün dəmlənmdiyi halda öldürücü təsirə malik ola bilər”.
“Cebheinfo.az” xəbər verir ki, bunu məşhur teleaparıcı və həkim Yelena Malışeva deyib.
Onun sözlərinə görə, temperaturun düzgün saxlanmaması ciddi sağlamlıq problemlərinə səbəb ola bilər. Həkim xəbərdarlıq edib ki, çay dəmləmək üçün qaynar sudan istifadə etsinlər. O, çay dəmləməklə bağlı dərhal qaynayan su tökmək kimi ümumi vərdişi “özofagus xərçənginin inkişaf riskini artıra biləcək təhlükəli bir səhv” adlandırlb.
Bunun əvəzinə Malışeva çay yarpaqlarını temperaturu 60 dərəcədən çox olmayan su ilə dəmləməyə çağırıb. Bu temperaturda çay öz faydalı xüsusiyyətlərini saxlayır və orqanizmə zərər vermir:
"Biz qaynar sudan aşağı temperaturda su ilə dəmlənmiş çay içdikdə, özofagusa mənfi təsir riski sıfıra endirilir".
Xəzər
“Cebheinfo.az”
Problemlərinizi bizə yazın, şahidi olduğunuz hadisələri çəkib göndərin
Bu mövzuda digər xəbərlər:
Baxış sayı:129
Bu xəbər 22 Dekabr 2024 11:01 mənbədən arxivləşdirilmişdir



Daxil ol
Xəbərlər
Hava
Maqnit qasırğaları
Namaz təqvimi
Qiymətli metallar
Valyuta konvertoru
Kredit Kalkulyatoru
Kriptovalyuta
Bürclər
Sual - Cavab
İnternet sürətini yoxla
Azərbaycan Radiosu
Azərbaycan televiziyası
Haqqımızda
TDSMedia © 2025 Bütün hüquqlar qorunur







Günün ən çox oxunanları



















