Ən yumuşaq balıq kotleti RESEPTİ
Lent az saytından alınan məlumatlara görə, Icma.az xəbər verir.
Bu balıq kotletləri – əsl tapıntıdır. Onlar hündür, yumşaq, şirəli və çox dadlı alınır. Kartof püresi, tərəvəzlər və ya sadəcə bir dilim təzə çörəklə əla gedir.
Lent.az bu kotlet reseptini təqdim edir:
Tərkibi:
Balıq filesi – 300-400 qram
Bişmiş yumurta – 1 ədəd
Çiy yumurta – 1 ədəd
Çiy kartof – 1 ədəd
Quru çörək və ya suxarı – 2-3 dilim
Daxili donuz yağı (salo) – 50 qrm (istəyə görə azalda və ya əlavə etməyə bilərsiniz)
Duz, istiot – zövqə görə
Buzlu su və ya konyak – 40 millilitr
Un və ya çörək qırıntısı (suxarı)
Qızartmaq üçün yağ
Hazırlanma qaydası
1. Farşın hazırlanması
Balıq və soğanı ətçəkən maşından (mümkünsə 2 dəfə) və ya blenderdən keçirin. Üzərinə rəndələnmiş çiy kartof, bişmiş yumurta, duz və istiot əlavə edin.
Quru çörəyi və ya suxarını ovub xırdalayın, farşa əlavə edin. İstəyə görə xırda doğranmış donuz yağı da əlavə edin. Sonra buzlu suyu və ya konyakı qarışıma qatın.
2. Farşın yoğrulması
Çiy yumurtanı əlavə edin və qarışığı yaxşıca yoğurun – kütlə vahid və elastik olmalıdır. Farşı 15-20 dəqiqə dincə qoyun ki, suxarılar rütubəti çəkib yumşalsın.
3. Kotletlərin formalaşdırılması və qızardılması
Kotletləri formalaşdırın, un və ya çörək qırıntısında yuvarlayın. Qızdırılmış tavada bitki yağında orta odda qızılı rəng alanadək bir tərəfini qızardın. Digər tərəfini isə qapağın altında bişirin – bu, onların daha yumşaq qalmasını təmin edəcək.
Nuş olsun!
Baxış sayı:105
Bu xəbər 03 İyul 2025 14:35 mənbədən arxivləşdirilmişdir



Daxil ol
Online Xəbərlər
Xəbərlər
Hava
Maqnit qasırğaları
Namaz təqvimi
Kalori kalkulyatoru
Qiymətli metallar
Valyuta konvertoru
Kredit Kalkulyatoru
Kriptovalyuta
Bürclər
Sual - Cavab
İnternet sürətini yoxla
Azərbaycan Radiosu
Azərbaycan televiziyası
Haqqımızda
Əlaqə
TDSMedia © 2025 Bütün hüquqlar qorunur







Günün ən çox oxunanları



















