Icma.az
close
up
RU
Əsl Qarabağ Kətəsi RESEPT

Əsl Qarabağ Kətəsi RESEPT

Azərbaycan mətbəxi ən dadlı və zəngin mətbəxlərdən biridir. Milli şirniyyatlarla zəngin Azərbaycan mətbəxindən Qarabağ bölgəsinə məxsus əsl Qarabağ kətəsinin reseptini təqdim edir.

Qarabağ kətəsinin tərkibi:

Xəmir üçün:

3 ədəd yumurta

0,5 stəkan şəkər tozu

11 qr (1 paket vanil)

150 qr yumşaldılmış kərə yağı

800 qr un

Opara üçün:

1 stəkan un

10 qr (1 paket) quru maya

1 stəkan isti süd

1 xörək qaşığı şəkər tozu

çimdik duz

İçlik üçün:

300 qr dondurulmuş kərə yağı

1,5 stəkan şəkər kirşanı

11 qr (1 paket )vanil

apardığı qədər un

Arasına yaxmaq üçün:

əridilmiş kərə yağı

Üzərinə yaxmaq üçün :

yumurta sarısı

Hazırlanma qaydası:

Oparanı hazırlamaq üçün un, maya, isti süd, şəkər tozu və duzu bir qabda qarışdırın. Mayalanması üçün 15 dəqiqəlik isti yerə qoyun. Başqa bir qabda yumurtanı şəkər tozuyla mikserlə çırpın. Üzərinə kərə yağı və vanil töküb yaxşıca qarışdırın. Üzərinə mayalanmış oparanı da töküb qarışdırın. Unu da tədricən tökərək yumşaq xəmir yoğurun. Xəmiri isti yerə 1 saatlıq acımağa qoyun.

İçlik üçün donmuş kərə yağını rəndələyib üzərinə şəkər kirşanı, vanil və apardığı qədər un töküb ovun. İçliyi 45 dəqiqəlik soyuducuya yerləşdirin. Xəmiri 5 kündələrə bölün. Unlanmış dəzgaha kündəni yayın və əridillmiş yağla yağlayın. İçliyi soyuducudan çıxarın və 5 hissəyə ayırın. İçliyin birinci hissəsini yaydığınız xəmirin üzərinə yayın və kənarlarını orta hissəsinə gətirərək bükün. Kətəni unlu dəzgaha çevirin yüngülcə oxlovla yayın. Kənarlarına dairəvi və ya kvadrat forma verərək yayın. Üzərinə yumurta sarısı çəkib çəngəllə şəkil verib bir neçə yerindən deşin. Əvvəlcədən 160 dərəcə qızdırılmış sobada 20-25 dəqiqə bişirin. Eyni qayda ilə qalan kündələri də yayıb içliklə doldurub bişirin.

seeBaxış sayı:61
embedMənbə:https://news24.az
0 Şərh
Daxil olun, şərh yazmaq üçün...
İlk cavab verən siz olun...
newsSon xəbərlər
Günün ən son və aktual hadisələri