Fransız mətbəxindən Şah Əsər: Ratatuy Resepti
Icma.az bildirir, Lent az saytına əsaslanaraq.
Fransız mətbəxi olduqca məşhurdur. Fərqli-fərqli dadları ilə seçilir.
Lent.az ratatuy reseptini sizə təqdim edir:
Ərzaqlar:
1 ədəd badımcan
1 ədəd balqabaq
2 ədəd pomidor
1 ədəd qırmızı bibər
1 ədəd yaşıl bibər
1 ədəd soğan
3 diş sarımsaq
2 xörək qaşığı zeytun yağı
1 çay qaşığı duz
1/2 çay qaşığı qara istiot
1/2 çay qaşığı kəklikotu (isteğe bağlı olaraq reyhan da olar)
Pomidor sousu üçün:
3-4 ədəd yetişmiş pomidor
1 diş sarımsaq
1 xörək qaşığı zeytun yağı
Bir çimdik duz və şəkər
Hazırlanma qaydası:
1. Pomidor sousunu hazırlayın:
Pomidorları rəndələyin və tavaya əlavə edin. Zeytun yağı və əzilmiş sarımsağı əlavə edin. Duz və bir az şəkər səpib 10-15 dəqiqə bişirin. Hazır sousu soba qabının dibinə yayın.
2. Tərəvəzləri doğrayın:
Badımcan, balqabaq, pomidor və bibərləri eyni qalınlıqda (təxminən 0.5 sm) dairəvi şəkildə doğrayın.
3. Dizayn edin:
Sobaya girən dərin bir qabın dibinə pomidor sousunu tökdükdən sonra doğranmış tərəvəzləri növbə ilə (məsələn: badımcan – balqabaq – pomidor – bibər) spiral şəklində düzün.
4. Üzərinə ədviyyat əlavə edin:
Duz, istiot və kəklikotu səpin. Zeytun yağını üzərindən gəzdirin. Sobanı 180°C-də əvvəlcədən qızdırın. Üzərini folqa ilə örtüb 30 dəqiqə bişirin. Sonra folqanı çıxarıb əlavə 15-20 dəqiqə də bişirin ki, üstü azca qızarsın.
Servis tövsiyəsi:
Ratatuy tək başına vegetarian yeməyi kimi təqdim oluna bilər, ya da qızardılmış çörək və ya düyü ilə süfrəyə verilə bilər. İsti və ya ilıq şəkildə əla dad verir.
Bu mövzuda digər xəbərlər:
Baxış sayı:128
Bu xəbər 01 Aprel 2025 13:57 mənbədən arxivləşdirilmişdir



Daxil ol
Online Xəbərlər
Xəbərlər
Hava
Maqnit qasırğaları
Namaz təqvimi
Kalori kalkulyatoru
Qiymətli metallar
Valyuta konvertoru
Kredit Kalkulyatoru
Kriptovalyuta
Bürclər
Sual - Cavab
İnternet sürətini yoxla
Azərbaycan Radiosu
Azərbaycan televiziyası
Haqqımızda
TDSMedia © 2025 Bütün hüquqlar qorunur







Günün ən çox oxunanları



















