Hansı Dubay şokoladı daha sağlamdır?
Icma.az bildirir, Baku.ws-ə istinadən Hansı Dubay şokoladı daha sağlamdır?.
Sağlam Dubay şokoladının tərkibində daha az yağ, şəkər və kalori və daha çox pəhriz lifi olmalıdır.
BAKU.WS xəbər verir ki, bu barədə rusiyalı dietoloq Sandra Vigeliene "Health News"a müsahibəsində bildirib.
Mütəxəssis qeyd edib ki, məşhur şokoladın tərkibində yüksək enerji dəyəri var. Həkim izah edib ki, uzun müddətli istehlak çəki artımına səbəb ola bilər, lakin şokoladın tərkibində az miqdarda doymuş yağ da var ki, bu da ürək-damar xəstəliklərinin inkişafına səbəb olur.
Püstə əzməsi ilə şokolad çubuğu seçərkən, Vigeliene şəkərin tərkibinə baxmağı məsləhət görüb.
Dietoloqun sözlərinə görə, demək olar ki, bütün şokolad növlərinin tərkibində bağırsaqlarda yaşayan bakteriyaları qidalandırmaq üçün istifadə edilən minimal miqdarda pəhriz lifi var. Bu, normal mikrofloranı və bioloji aktivliyi qorumağa kömək edir.
Eyni zamanda, ən azı 85% kakaolu Dubay şokoladı faydalıdır, deyə mütəxəssis qeyd edib. O əlavə edib ki, məhsulda kakao tozunun artan konsentrasiyası lif qəbulunu artırmağa kömək edəcək.
![see](https://icma.az/template/assets/label.png)
![see](https://icma.az/template/assets/see.png)