Hər gün duzlu kələm yemək olar mı?
News24 portalından verilən məlumata görə, Icma.az xəbər yayır.
“Faydalı kələm sirkəsiz fermentasiya edilməlidir”.
News24.az xəbər verir ki, bunu endokrinoloq Natalia Novikova deyib.
Həkim hər gün 100-150 qram duzlu kələm yeməyi məsləhət görüb. Novikovanın sözlərinə görə, o, mədə-bağırsaq traktını aktivləşdirir və həzmə faydalı təsir göstərir.
Turşu kələmin faydalarını əldə etmək üçün endokrinoloq onu sirkə əlavə etmədən hazırlamağı məsləhət görür. Onun mədə-bağırsaq traktının aktivləşməsinə müsbət təsir göstərən xassələri var. Öz növbəsində sirkə duzlu kələmin müsbət xüsusiyyətlərini zərərsizləşdirə bilər, çünki o, kələmin ifraz etdiyi müsbət fermentləri məhv edir, sanki onu qoruyur və turş xəmirdə bu fermentlərin inkişafının qarşısını alır./Medianews.az
Bu mövzuda digər xəbərlər:
Baxış sayı:141
Bu xəbər 08 May 2025 14:20 mənbədən arxivləşdirilmişdir



Daxil ol
Online Xəbərlər
Xəbərlər
Hava
Maqnit qasırğaları
Namaz təqvimi
Kalori kalkulyatoru
Qiymətli metallar
Valyuta konvertoru
Kredit Kalkulyatoru
Kriptovalyuta
Bürclər
Sual - Cavab
İnternet sürətini yoxla
Azərbaycan Radiosu
Azərbaycan televiziyası
Haqqımızda
TDSMedia © 2025 Bütün hüquqlar qorunur







Günün ən çox oxunanları



















