Hər gün yediyimiz bu ucuz məhsul AĞCİYƏRİ sağlam edir
Saglamolun saytına istinadən Icma.az xəbər verir.
Alimlər aşkar ediblər ki, hər gün qatıq yeyən insanlarda ağciyər xəstəliklərinin və xüsusilə də ağciyər xərçənginin riski 20% azalır.
Həmçinin alimlər bildirirlər ki, qatıq və lifli qidaların birlikdə qəbulu ağciyər xərçənginin riskini daha da azaldır.
Saglamolun.az xarici KİV-lərə istinadla bildirir ki, araşdırmada ABŞ, Avropa və Asiyada yaşayan və ümumillikdə 1 milyon insanı əhatə edən 10 araşdırmanın nəticələri təhlil olunub.
Nəticədə alimlər aşkar ediblər ki, qatığn gündəlik istehlakı ağciyər xərçəngin riskini 20%, qatığın meyvə, tərəvəz və s. liflərlə zəngin olan qidalarla birlikdə istehlakı isə xərçəngin riskini 33% azaldır.
Saglamolun.Az
Bu mövzuda digər xəbərlər:Ağciyəri təmizləyən 4 MƏHSUL
15 Noyabr 2024 14:37
Hər gecə corabını iylədi, ağciyəri çökdü! FOTO
13 May 2025 17:25
Bu qidalar ağciyəri təmizləyir
15 Noyabr 2024 17:55
Ürəyi qoruyur deyə ovuc ovuc yediyimiz çərəz ağciyəri məhv edirmiş
29 Noyabr 2025 21:42
Ağciyəri qoruyan qidalar
15 Sentyabr 2025 01:02
Baxış sayı:80
Bu xəbər 17 Noyabr 2024 01:34 mənbədən arxivləşdirilmişdir



Daxil ol
Online Xəbərlər
Xəbərlər
Hava
Maqnit qasırğaları
Namaz təqvimi
Kalori kalkulyatoru
Qiymətli metallar
Valyuta konvertoru
Kredit Kalkulyatoru
Kriptovalyuta
Bürclər
Sual - Cavab
İnternet sürətini yoxla
Azərbaycan Radiosu
Azərbaycan televiziyası
Haqqımızda
TDSMedia © 2025 Bütün hüquqlar qorunur







Günün ən çox oxunanları



















