Hər gün yediyimiz bu ucuz məhsul AĞCİYƏRİ sağlam edir
Saglamolun saytına istinadən Icma.az xəbər verir.
Alimlər aşkar ediblər ki, hər gün qatıq yeyən insanlarda ağciyər xəstəliklərinin və xüsusilə də ağciyər xərçənginin riski 20% azalır.
Həmçinin alimlər bildirirlər ki, qatıq və lifli qidaların birlikdə qəbulu ağciyər xərçənginin riskini daha da azaldır.
Saglamolun.az xarici KİV-lərə istinadla bildirir ki, araşdırmada ABŞ, Avropa və Asiyada yaşayan və ümumillikdə 1 milyon insanı əhatə edən 10 araşdırmanın nəticələri təhlil olunub.
Nəticədə alimlər aşkar ediblər ki, qatığn gündəlik istehlakı ağciyər xərçəngin riskini 20%, qatığın meyvə, tərəvəz və s. liflərlə zəngin olan qidalarla birlikdə istehlakı isə xərçəngin riskini 33% azaldır.
Saglamolun.Az

Ağciyəri təmizləyən 4 MƏHSUL
15 Noyabr 2024 14:37
Bu qidalar ağciyəri təmizləyir
15 Noyabr 2024 17:55
Hər gün yediyimiz bu 2 məhsul insultdan da qoruyur
16 Noyabr 2024 00:24
Ağciyəri təmizləyir, infeksiyanı yox edir
11 Yanvar 2025 12:38
Ağciyəri təmizləyən detoks RESEPT
15 Noyabr 2024 16:13

