Hər gün yeməklərinizə bu toxumu əlavə edin! Möcüzəvi faydalar
Saglamolun saytından alınan məlumata görə, Icma.az bildirir.
Küncüt toxumları bir çox faydalı maddələrlə zəngindir.
Küncütün tərkibində A, B qrupu, E vitaminləri, kalium, maqnezium, dəmir, kalsium, fosfor kimi elementlər, omeqa-3 və omeqa-9 yağlı turşular, lesitin, fitosterollar və s. sağlamlıq üçün çox vacib olan maddələr var.
Saglamolun.az xarici KIV-lərə istinadla sizi küncütün orqanizmə saysız faydaları ilə tanış edir:
- Küncüt ürək-damar sistemi xəstəliklərinin riskini azaldır
- orqanizmi cavanlaşdırır
- iltihabları azaldır
- beyinin fəaliyyətinə müsbət təsir edir
- qanda xolesterinin səviyyəsini aşağı salır
- damarlarda trombların əmələ gəlməsinin riskini azaldır
- osteoartrit xəstəliyindən əziyyət çəkənlərdə ağrıları azaldır
- təzyiqi tənzimləməyə yardım edir
- xərçəngin riskini azaldır və həmçinin artıq mövcud olan xərçəng şişinin ölçülərini kiçildir. Bu xüsusilə süd vəzi xərçənginə aiddir.
Alimlər müalicəvi və profilaktik məqsədlərlə küncütü yoqurt, salatlar, hazır yeməklərə əlavə etməyi tövsiyə edirlər. Mütəxəssislərin fikrinə görə, hər gün 1 x.q. küncüt toxumunun istehlakı orqanizmə çox müsbət təsir edir, sağlamlığı qoruyur.
Saglamolun.Az
Bu mövzuda digər xəbərlər:
Baxış sayı:108
Bu xəbər 16 Noyabr 2024 03:12 mənbədən arxivləşdirilmişdir



Daxil ol
Online Xəbərlər
Xəbərlər
Hava
Maqnit qasırğaları
Namaz təqvimi
Kalori kalkulyatoru
Qiymətli metallar
Valyuta konvertoru
Kredit Kalkulyatoru
Kriptovalyuta
Bürclər
Sual - Cavab
İnternet sürətini yoxla
Azərbaycan Radiosu
Azərbaycan televiziyası
Haqqımızda
TDSMedia © 2025 Bütün hüquqlar qorunur







Günün ən çox oxunanları



















