İftar süfrəsinə hazırlaya bilərsiniz
Axsham.az saytından verilən məlumata əsasən, Icma.az məlumatı açıqlayır.
Axşam.az iftar süfrəniz üçün maraqlı reseptlər təqdim edir:
Küftəli soğan kababı
Ərzaqlar:
300 qram quzu qiymə
1 ədəd rəndələnmiş soğan
2 xörək qaşığı suxarı unu
1 ədəd yumurta
1 çay qaşığı duz
1 çay qaşığı qara bibər
Küftə soğan kababı üçün 8 ədəd soğan
Sous üçün:
1 xörək qaşığı tomat pastası
3 stəkan isti su
Soğanların böyük və bərabər ölçüdə olduğundan əmin olun.
Hazırlanması:
Əvvəlcə ət və qarışıqları qarışdırıb küftələri hazırlayın. Yumru küftələr düzəldin. Soğanları tam kəsməmək şərti ilə ikiyəbölün. Arasına küftələri zərifcə qoyun. Sobaya yerləşdirəcəyiniz qaba düzün. Tomat pastası və suyu qarışdırın. Sousu soğanların üzərinə tökün. Əvvəlcədən isidilmiş sobada 200 dərəcə 40 dəqiqə bişirin.

Portağallı kök şorbası
Ərzqlar:
4 ədəd kök
1 ədəd kartof
1 ədəd soğan
2 ədəd kərəviz çubuğu
1 ədəd kərəviz sapı
1 stəkan portağal şirəsi
1 çay qaşığı duz
1 çay qaşığı qara bibər
1 xörək qaşığı kərə yağı
1 xörək qaşığı zeytun yağı
Portağal dadını daha az istəyirsinizsə, yarım stəkan su da istifadə edə bilərsiniz.
Hazırlanması:
Portağal kök şorbası üçün əvvəlcə soğan, yerkökü, kartof və kərəviz kökünü kublar şəklində doğrayın. Qazanı odun üstünə qoyub kərə yağını əridirik, üzərinə zeytun yağı əlavə edin. Əvvəlcə soğanları əlavə edin və qovurun. Sonra kök, kartof və kərəvizi əlavə edib qarışdırın. Kərəviz sapı əlavə edin və orta istilikdə 5 dəqiqə qızardın. 5 stəkan su əlavə edib 20-25 dəqiqə tərəvəzlər yumşalana qədər bişirin. Tərəvəzləri qazanda qarışdırın və portağal suyu əlavə edin. Duz və istiot əlavə edib 10 dəqiqə daha qaynadın, blenderlə əzin.

Şokoladlı "Donut"
Ərzaqlar:
300 qram un
100 ml. süd - isti
20 qram maya
1 yumurta + 3 yumurta sarısı
40 qram şəkər tozu
1 paket vanil
40 qram kərə yağı - əridilmiş
Qızartma üçün duru yağ
Şokolad üçün:
1 stəkan damla şokolad
1 stəkan krem
Hazırlanması:
Unu qaba töküb ortasına maya, bir çimdik şəkər tozu və südün yarısını əlavə edin. Mətbəx dəsmalı ilə üstünü örtün və mayanın şişməsini gözləyin. Kənarda yumurtaları, yumurta sarısı və şəkər tozunu mikserlə çalın. Sonra kərə yağı, süd və vanili əlavə edib bir az da çalın. Yumurtalı qarışığınız hazır olanda unlu qarışığınıza əlavə edin. Sonra mikserinizin xəmir qarmağı ilə 10 dəqiqə qarışdırın. Xəmiriniz hazır olduqdan sonra üzərinə mətbəx dəsmalını qoyun və 1 saat mayalanmasına icazə verin. Xəmiriniz hazır olanda piştaxtanıza un səpib əlinizlə yoğurun. Daha sonra xəmirinizi 2 sm qalınlığında yayın. Xəmiri 7,5 sm-lik dairə ilə kəsin. Soba nimçəsinə un səpin və üzərinə xəmirinizi qoyun, üzərini dəsmalla örtün, 30 dəqiqə saxlayn. Dərin bir qazana günəbaxan yağı tökün və yüksək atəşə qoyun. "Donut"ları qızardın. Bişmiş xəmiri kənara qoyun. Kənarda şokolada qaymaq və azca şəkər tozu əlavə edib, şokolad bişirin. Sonra "Donut"sların üstünə tökün.


