Kolbasa 2 ağır xəstəliyə səbəb olur Həkim
Icma.az bildirir, Medicina portalına istinadən.
Gündəlik qəbul üçün ən arzuolunmaz qida kolbasadır.
“Medicina” xəbər verir ki, qastroenteroloq Yevgeniya Melnikova kolbasa kimi məhsulların həddindən artıq qəbulunun dağıdıcı nəticələrini izah etdi.
Həkimin sözlərinə görə, emal olunmuş ət sağlam məhsul hesab edilə bilməz, çünki tərkibində çoxlu dad gücləndiriciləri, duz, doymuş yağlar və nitratlar var. Melnikova həmçinin onun yüksək kalorili məhsul olduğunu vurğuladı.
"Müntəzəm istehlak üçün ən arzuolunmaz olanlar, 100 qramda 200-600 kilokalori olan yağlı ətlərdir, məsələn, qurudulmuş kolbasa", - deyə o bildirib.
Melnikova xəbərdarlıq edib ki, kolbasa sevənlər piylənmə və nəticədə özlərində 2-ci tip diabet riskini artırırlar. Bu məhsullarda həddindən artıq duz lipid metabolizmasını pozur və bu da zamanla hipertoniya və aterosklerozun inkişafına səbəb olur.
Kolbasanın digər təhlükəli nəticələrinə osteoporoz, kalsium və fosfor metabolizma pozulması və kolorektal xərçəng daxildir.
Aygün Musayeva
Bu mövzuda digər xəbərlər:
Baxış sayı:26
Bu xəbər 10 Dekabr 2025 20:30 mənbədən arxivləşdirilmişdir



Daxil ol
Online Xəbərlər
Xəbərlər
Hava
Maqnit qasırğaları
Namaz təqvimi
Kalori kalkulyatoru
Qiymətli metallar
Valyuta konvertoru
Kredit Kalkulyatoru
Kriptovalyuta
Bürclər
Sual - Cavab
İnternet sürətini yoxla
Azərbaycan Radiosu
Azərbaycan televiziyası
Haqqımızda
TDSMedia © 2025 Bütün hüquqlar qorunur







Günün ən çox oxunanları



















