Kolbasalardan suiistifadənin təhlükələri barədə xəbərdarlıq...
Icma.az, Sia Az portalına istinadən məlumatı açıqlayır.
Təbii ki, çoxlarında olur: bəzən səhər və ya şam yeməyi hazırlamaq prosesini sürətləndirmək üçün tez-tez yarımfabrikatlardan istifadə olunur. Bu məhsullar insan sağlamlığına mənfi təsir göstərən ətirli maddələr, ləzzət artırıcılar və kanserogenlərlə zəngindir. Buna görə də həkim israr edir ki, bu qrup qidalar pəhrizdən xaric edilməlidir. Xüsusilə də kolbasa...
SİA-nın məlumatına görə, araşdırmalar göstərib ki, onlar tərkibində olan zərərli maddələr, o cümlədən konservantlar və stabilizatorlar səbəbindən xərçəng riskini artırırlar.
...Bundan başqa, kolbasalarda ətin müxtəlif maddələrlə emalı zamanı kanserogen birləşmələr əmələ gəlir.
Mütəxxəsislər onu da qeyd edirlər ki, kolbasalardan sui-istifadə etsəniz, öd kisəsində daş əmələ gəlməsi riski var. Doymuş və trans yağlar öd axını yavaşlataraq sağlamlığa bu təsir göstərir. Mütəxəssis xatırladıb ki, yaxşı öd axını üçün lif lazımdır. O, həmçinin bağırsaq hərəkətliliyini və öd kisəsinin daralmasını stimullaşdırır.
...Daha əvvəl rusiyalı qastroenteroloq Lyudmila Suxorukova kolbasaların gündəlik istehlakı nəticəsində yaranan xəstəliklərin adını çəkmişdi. Həkimin sözlərinə görə, ilk növbədə bunlar onkoloji xəstəliklərdir. Bundan əlavə, kolbasaların müntəzəm istehlakı ürək-damar xəstəliklərinə səbəb olur.
Nazlı Almuradova
Bu mövzuda digər xəbərlər:
Baxış sayı:139
Bu xəbər 23 Dekabr 2024 22:58 mənbədən arxivləşdirilmişdir



Daxil ol
Online Xəbərlər
Xəbərlər
Hava
Maqnit qasırğaları
Namaz təqvimi
Kalori kalkulyatoru
Qiymətli metallar
Valyuta konvertoru
Kredit Kalkulyatoru
Kriptovalyuta
Bürclər
Sual - Cavab
İnternet sürətini yoxla
Azərbaycan Radiosu
Azərbaycan televiziyası
Haqqımızda
TDSMedia © 2025 Bütün hüquqlar qorunur







Günün ən çox oxunanları



















