Mətbəx masanızın mükəmməl görünməsinin 7 sirri
Icma.az bildirir, Azpost saytına əsaslanaraq.
Mətbəx masası gündəlik sınaqlara məruz qalır: su, yağ, isti yeməklər. Baxım sirlərini bilmirsinizsə, cızıqlar, ləkələr və çatlar qaçılmazdır.
AzPost mətbəx masanızın həmişə mükəmməl görünməsi üçün ona necə qulluq etməyi izah edir.
Stoldan stend kimi istifadə etməyin.
Bəzən üst rəflərə çatmaq üçün masanın üstündə dayanmaq cazibədar olur, amma bunu etməməlisiniz. Ayaqqabı altlığı cızıqlar və çirkli izlər buraxa bilər və həddindən artıq aşınma tezgahın çatlamasına və hətta qırılmasına səbəb ola bilər.
Hündürlükdən bir şey almaq lazımdırsa, xüsusi bir nərdivan və ya stul istifadə etmək daha yaxşıdır. Mətbəx masasının tamamilə fərqli bir şey üçün nəzərdə tutulduğunu unutmayın.
Kəsmə lövhələrindən istifadə edinYeməyi birbaşa tezgahın üstündə kəsməyin – bu, görünüşünü korlaya biləcək əsas səhvdir. Bıçaqlar cızıqlar buraxır və ət, balıq və ya tərəvəzdən şirələr səthə hoparaq qalıcı ləkələr yarada bilər.
Masanızın təmiz və uzun ömürlü olması üçün mütləq kəsici lövhələrdən istifadə edin. Onlar nəinki tezgahınızı qoruyacaq, həm də bişirildikdən sonra təmizlənməsini asanlaşdıracaq.
Yuyucu vasitələrlə diqqətli olunMasanı təmizləyərkən səthə zərər verə biləcək qranullar olan toz və ya gel təmizləyicilərindən istifadə etməyin . Bu, xüsusilə plastik və ya ağacdan hazırlanmış tezgahlar üçün doğrudur, cızıqlar səbəbindən parlaqlığını itirə bilər.
Cədvəl sobanın yaxınlığında yerləşirsə, aqressiv yağ və karbon təmizləyicilərinin onunla təmasa girməməsini təmin etmək vacibdir. Bu məhsulların tərkibindəki turşular və qələvilər ağ ləkələr buraxa bilər ki, onları çıxarmaq çətin olur.
İsti yeməklər üçün trivetlərdən istifadə edinQazan və tavalarda dairəvi işarələrin qarşısını almaq üçün həmişə trivetlərdən istifadə edin . Yüksək temperatur hətta istiliyədavamlı materiallarda da izlər buraxa bilər, taxta və ya plastik səthlər hətta deformasiyaya uğraya bilər.
İş zamanı qızdırılan elektrik cihazlarının – tosterlərin, mikrodalğalı sobaların və ya multivarkların altına stendlər qoymağa dəyər . Bu, tezgahın bütövlüyünü uzun müddət saxlamağa kömək edəcəkdir.
Mətbəx masası daimi qulluq tələb edir (foto: Freepik.com)
Bir mərmər tezgahınız varsa, bu materialın turşulara xüsusilə həssas olduğunu xatırlamağa dəyər . Sirkə, limon şirəsi və ya hətta qırmızı şərab çıxarmaq çətin olan ləkələr buraxa bilər.
Əgər maye səthə düşərsə, dərhal quru silmək və tökülən yerə çörək soda səpmək lazımdır – bu, turşunu zərərsizləşdirəcəkdir. Bu qayğı rəngsizləşmə və daşın zədələnməsinin qarşısını almağa kömək edəcəkdir.
Masanın künclərini rıçaq kimi istifadə etməyin.Tezgahın kənarına basaraq və ya bütün bədəninizi künclərə söykəyərək şüşələri açmaqdan çəkinin. Bu, materialın çatlamasına, çiplərinə və ya hətta delaminasiyasına səbəb ola bilər.
Daş məhlulları və ya taxta bıçaq blokları kimi ağır əşyalarınız varsa, onların altına yumşaq parça – keçə və ya flanel yapışdırın. Bu, tezgahda cızıqların və cızıqların qarşısını almağa kömək edəcəkdir.
Masanızdakı əşyaların sayını minimuma endirinTezgahınıza nə qədər çox şey qoysanız, bir o qədər tez çirklənir və təmiz saxlamaq bir o qədər çətinləşir. Şkaflarda lazımsız əşyalar saxlamağa çalışın, asma relslərdən və təşkilatçılardan istifadə edin.
Mikserlər və ya yemək prosessorları kimi nadir hallarda istifadə etdiyiniz böyük cihazlar da şkaflarda ən yaxşı şəkildə saxlanılır. Bu, nəinki yer boşaldacaq, həm də mətbəxi daha rahat və səliqəli edəcəkdir.
Paylaş

