Orqanizmdə möcüzələr yarada biləcək giləmeyvə: Tez tez yeyin
Icma.az, Lent az portalına istinadən məlumat yayır.
Söhbət hansı möcüzəvi giləmeyvədən gedir?
Bu, göyəm (qaragilə) giləmeyvəsidir.
Lent.az-ın xəbərinə görə, o, zəngin antioksidant tərkibi ilə ürək sağlamlığını, beyin funksiyalarını və ümumi immun sistemini gücləndirir.
Göyəmin faydalı tərkibi
Göyəm çoxsaylı güclü bioaktiv maddələrlə zəngindir:
Antosianinlər – göyəmə tünd mavi-bənövşəyi rəng verən bitki piqmentləridir. Onlar ürək-damar sistemini qoruyur, beyin fəaliyyətini gücləndirir, iltihabı azaldır və oksidativ stressə qarşı mübarizə aparır.
Kversetin – güclü antioksidant və immun sistemini stimullaşdıran təbii maddədir.
C vitamini – hüceyrələri qoruyur və immuniteti gücləndirir.
Resveratrol – ürək qoruyucu və iltihab əleyhinə təsirləri ilə tanınır.
Xlorogen turşusu – şəkərin səviyyəsini tarazlaşdırır, hüceyrələri qoruyur, iltihabı azaldır.
Göyəmi nə zaman yemək daha faydalıdır?
Nutrisioloq Meggi Moon qeyd edir ki, göyəmi günün istənilən vaxtında — səhər yeməyində, günorta qəlyanaltı kimi və ya axşam deserti olaraq qəbul etmək faydalıdır. Göyəm yedikdən sonra antosianinlərin səviyyəsi bir neçə saat yüksəlir, onun faydalı təsirləri isə orqanizmdə 2 günə qədər qala bilər. Həftədə bir neçə dəfə göyəm yemək beyin və ümumi sağlamlıq üçün tövsiyə olunur.
Göyəmi necə yemək daha faydalıdır?
Sağlam yağlarla birlikdə


