Popkornu bu şəkildə hazırlamaq xəstəlik riskini azaldır
Icma.az bildirir, News24 saytına əsaslanaraq.
Yağsız qızardılmış qarğıdalı dənələri (popkorn) xəstəliklərin artım riskini azaldır.
News24.az xəbər verir ki, bu barədə uzunömürlülük üzrə ekspert Dan Buettner aradışmaların nəticələrinə əsasən məlumat verib.
Araşdırmalarla məlum olub ki, popkornun tərkibində çoxlu mürəkkəb karbohidratlar, lif və bir çox tərəvəzdən daha çox polifenol var.
Sözügedən maddələrin faydalarını görmək üçün isə popkornu mütləq şəkildə düzgün hazırlamaq lazımdır. Belə ki, sözügedən maddələrin sağlamlığınıza faydalı olması üçün popkornu yağsız bişirmək olduqca vacibdir.
Bunun üçün isə qarğıdalı ləpələrini ağzı bağlı bir qazana qoyub qızartmaq və ya sobada yağsız hazırlamaq mümkündür. Yanmamaq üçün isə qabı vaxtaşırı silkələmək kifayətdir. Alternativ olaraq, ləpələri kağız torbaya qoyub mikrodalğalı sobada da bişirə bilərsiniz.
Qeyd edilir ki, qəhvəyi düyü, yulaf və popkorn kimi tam taxıl qidalar qan təzyiqini və "pis" xolesterin səviyyəsini aşağı salmağa kömək edir. Bu, ürək-damar xəstəlikləri, insult, şəkərli diabet və kolon xərçəngi riskini azaltmağa kömək edir. Tədqiqatlar həmçinin göstərib ki, qida rasionuna bol taxıl əlavə etmək demans riskini azalda bilər.
Bundan əlavə, onların tərkibindəki lif həzmə kömək edir, iştahı idarə edir və qanda qlükoza səviyyəsini sabit saxlamağa kömək edir./Bizim.Media


