Qəbizlik və bağırsaq xərçəngindən qoruyan meyvə
Saglamolun saytından əldə olunan məlumata görə, Icma.az məlumat yayır.
Amerika alimləri gavalını qidalanmaya tez-tez daxil etməyi tövsiyə edir.
Bu xüsusilə tünd rəngli növlərə aiddir ki, onlar antioksidantlarla zəngindir.
Gavalı həzm proseslərini yaxşılaşdırır, xolesterinin səviyyəsini aşağı salır, infeksiya və xərçəngin qarşısını alır.
Gavalı diabet xəstələri üçün də faydalıdır.
Saglamolun.az xəbər verir ki, kalium və qidalı liflərlə zəngin olan gavalı qəbizliklə mübarizədə çox effektlidir.
Həmçinin gavalı bağırsaqların mikroflorasını yaxşılaşdırır, disbakteriozu müalicə edir.
Alimlər qara gavalını bağırsaq xərçənginin profilaktikasında çox effertli hesab edir. Gavalı polifenol maddələri ilə zəngindir. Bu maddələr güclü antioksidantlar sayılır və orqanizmi hüceyrələr səviyyəsində qoruyur.
Mütəxəssislər hər gün 2-3 gavalı yeməyi tövsiyə edirlər.
Saglamolun.Az
Baxış sayı:142
Bu xəbər 15 Noyabr 2024 21:56 mənbədən arxivləşdirilmişdir



Daxil ol
Online Xəbərlər
Xəbərlər
Hava
Maqnit qasırğaları
Namaz təqvimi
Kalori kalkulyatoru
Qiymətli metallar
Valyuta konvertoru
Kredit Kalkulyatoru
Kriptovalyuta
Bürclər
Sual - Cavab
İnternet sürətini yoxla
Azərbaycan Radiosu
Azərbaycan televiziyası
Haqqımızda
Əlaqə
TDSMedia © 2025 Bütün hüquqlar qorunur







Günün ən çox oxunanları



















