Qoz fındıq yeməyin faydaları
Redaktor.az saytına istinadən Icma.az xəbər verir.
Məktəbli uşaqların gün ərzində enerjili və diqqətli qalması üçün sağlam qəlyanaltılar seçmək vacibdir.
Redaktor.az xəbər verir ki, bu haqda həkim-qastroenteroloq və dietoloq Elvira Beleva “UfaTime.ru”ya müsahibəsində danışıb.
Onun sözlərinə görə, ən faydalı qəlyanaltılardan biri meyvələrdir. Meyvələr vitamin və lifin əla mənbəyidir. Eyni zamanda tərəvəzlər də yaxşı seçimdir: məsələn, yerkökü, xiyar və şirin bibəri uzun-uzun doğrayaraq humus və ya yoqurt sousu ilə yemək olar.
Beleva həmçinin fındıq, badam, qoz, balqabaq tumu kimi çərəzləri, tam taxıllı krekerləri (onları az yağlı pendir və ya avokado ilə birləşdirmək olar), bal və meyvələrlə yunan yoqurtunu, yulaf, bal, quru meyvə və qoz-fındıqdan hazırlanmış enerji batonlarını sağlam variantlar arasında göstərib.
Aytəkin TOFİQQIZI


