Soğanı göyərmədən uzunmüddətli necə SAXLAMAQ OLAR?
News24 saytından alınan məlumata görə, Icma.az bildirir.
Soğanın tez xarab olmaması üçün düzgün saxlanma üsulları vacibdir. Kuru və təzə soğanlar üçün fərqli üsullar tətbiq olunmalıdır.
Bu barədə News24.az Milliyet-ə istinadən xəbər verir.
Kuru soğan (qırmızı, sarı, ağ) — serin, quru və havalandırılan yerdə, bez torba, file və ya kağız paketdə saxlanmalıdır. Buzdolabında nəm çəkərək tez yumşalır və çürüyür. Ən vacibi: soğanı patateslə birlikdə saxlamaq olmaz, çünki hər iki tərəvəz bir-birini tez çürüdür.
Doğranmış və təzə soğan — qısa müddətli istifadə üçün buzdolabında hava keçirməyən qabda saxlanmalıdır. Üzərinə bir neçə damcı limon suyu əlavə etmək qoxunu azaldır. Uzunmüddətli saxlama üçün isə qovurulub dondurula bilər. Bu halda aylarla istifadə etmək mümkündür.
Soğanı həm də sirke ilə turşuya qoyaraq uzun müddət təravətli saxlamaq olar. Bu üsullar həm israfın qarşısını alır, həm də mətbəxdə rahatlıq yaradır.
Xeyrənsə Piriyeva
Bu mövzuda digər xəbərlər:
Baxış sayı:96
Bu xəbər 17 İyul 2025 21:36 mənbədən arxivləşdirilmişdir



Daxil ol
Online Xəbərlər
Xəbərlər
Hava
Maqnit qasırğaları
Namaz təqvimi
Kalori kalkulyatoru
Qiymətli metallar
Valyuta konvertoru
Kredit Kalkulyatoru
Kriptovalyuta
Bürclər
Sual - Cavab
İnternet sürətini yoxla
Azərbaycan Radiosu
Azərbaycan televiziyası
Haqqımızda
TDSMedia © 2025 Bütün hüquqlar qorunur







Günün ən çox oxunanları



















