Soğanı göyərmədən uzunmüddətli necə SAXLAMAQ OLAR?
News24 saytından alınan məlumata görə, Icma.az bildirir.
Soğanın tez xarab olmaması üçün düzgün saxlanma üsulları vacibdir. Kuru və təzə soğanlar üçün fərqli üsullar tətbiq olunmalıdır.
Bu barədə News24.az Milliyet-ə istinadən xəbər verir.
Kuru soğan (qırmızı, sarı, ağ) — serin, quru və havalandırılan yerdə, bez torba, file və ya kağız paketdə saxlanmalıdır. Buzdolabında nəm çəkərək tez yumşalır və çürüyür. Ən vacibi: soğanı patateslə birlikdə saxlamaq olmaz, çünki hər iki tərəvəz bir-birini tez çürüdür.
Doğranmış və təzə soğan — qısa müddətli istifadə üçün buzdolabında hava keçirməyən qabda saxlanmalıdır. Üzərinə bir neçə damcı limon suyu əlavə etmək qoxunu azaldır. Uzunmüddətli saxlama üçün isə qovurulub dondurula bilər. Bu halda aylarla istifadə etmək mümkündür.
Soğanı həm də sirke ilə turşuya qoyaraq uzun müddət təravətli saxlamaq olar. Bu üsullar həm israfın qarşısını alır, həm də mətbəxdə rahatlıq yaradır.
Xeyrənsə Piriyeva


