Soğanların yazadək cücərməməsi üçün sadə üsul
Icma.az, Milli.az portalına istinadən məlumat yayır.
Uzunmüddətli saxlanmaya yalnız yaxşı qurudulmuş soğanlar uyğundur.
Milli.Az xəbər verir ki, düzgün biçilməmiş və ya kəsilməmiş soğanlar yalnız bişirmək və ya konserv etmək üçün istifadə edilməlidir.
Uğurlu saxlamanın əsas şərti temperaturun tədricən azaldılmasıdır. Ani temperatur dəyişiklikləri (məsələn, soyuq anbar-dan isti mətbəxə keçmək) bioloji prosesləri sürətləndirir, bu da erkən cücərmə və çürüməyə səbəb olur.
Soğanların saxlanacağı ən yaxşı yer yüksək keyfiyyətli istilik izolyasiyasına malik çardaqdır.
Böyük, köpüklə izolyasiya edilmiş taxta qutu istifadə edilə bilər.
Qutunun altı və divarları bir neçə qat izolyasiya olunmalı, üstü köpüklü plastik və ya köhnə yun dəsmalla örtülməlidir.
Bu üsul soğanları növbəti yığıma qədər qurumadan, çürümədən və cücərmədən ideal şəraitdə saxlamağa imkan verir.
Lalə Qüdrətova
Milli.Az
Bu mövzuda digər xəbərlər:
Baxış sayı:92
Bu xəbər 21 Dekabr 2025 19:59 mənbədən arxivləşdirilmişdir



Daxil ol
Online Xəbərlər
Xəbərlər
Hava
Maqnit qasırğaları
Namaz təqvimi
Kalori kalkulyatoru
Qiymətli metallar
Valyuta konvertoru
Kredit Kalkulyatoru
Kriptovalyuta
Bürclər
Sual - Cavab
İnternet sürətini yoxla
Azərbaycan Radiosu
Azərbaycan televiziyası
Haqqımızda
TDSMedia © 2025 Bütün hüquqlar qorunur







Günün ən çox oxunanları



















