Soyuq havada hansı qidalar ürəyə xeyirdir?
Azpost saytından verilən məlumata əsasən, Icma.az məlumatı açıqlayır.
Payız havası ürək-damar xəstəliklərinin alovlanma riskini artırır.
AzPost-un məlumatına görə, bu barədə kardioloq Olqa Belyuşina Gazeta.Ru-ya müsahibəsində bildirib.
Həkim izah edib ki, gündüz saatlarının qısalması D vitamini çatışmazlığına gətirib çıxarır ki, bu da hipertoniya və infarkt riskini artırır.
Ürək sağlamlığını qorumaq üçün mütəxəssis həftədə ən azı iki dəfə pəhrizə yağlı balıq, həmçinin kalium mənbəyi kimi qabığı ilə bişmiş kartofu daxil etməyi tövsiyə edir.
Belyuşina paxlalılar, brokoli, açıq rəngli pomidor, qoz-fındıq, balqabaq tumları, göyərti, avokado və quru ərikləri sağlam qidalar adlandırıb. Kardioloq mövsümi pəhrizin vacibliyini və təzə balıqların olmadığı halda omeqa-3 əlavələrindən istifadənin vacibliyini vurğulayıb.
Paylaş

