Süd içənlər oxusun Mütləq bunu edin
Icma.az xəbər verir, Baku.ws saytına əsaslanaraq.
Nəhayət ki, xarab olmaqdan narahat olmaq dövrü bitdi! Südü soyuducuda saxlamağın sirri tapılıb.
BAKU.WS xəbər verir ki, yemək, şirniyyat və qəhvə üçün istifadə etdiyimiz süd cəmi 2-3 gün ərzində xarab olmağa başlaya bilər. Südün tez xarab olmasının qarşısını almaq üçün bəzi təbii üsullardan istifadə edə bilərsiniz.
Qaynadın və soyudun: Əgər südü təzə və çiy süd kimi almısınızsa, tərkibindəki bakteriyaları yox etmək üçün əvvəlcə ən azı 10 dəqiqə qaynatmalısınız. Sonra südü tez soyudub 4 dərəcədə saxlaya bilərsiniz.
Duz ilə saxlama: Duz südün dadını dəyişməsə də, qoruyucu təsir göstərərək raf ömrünü sürətləndirə bilər. Südü duz əlavə edərək saxlamaq üçün 1 litr südə bir çay qaşığının ucu olan təxminən yarım qram duz əlavə etmək kifayət edəcəkdir. Bu üsul zərərli bakteriyaların böyüməsinin qarşısını alır.


